UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луческу і "Шахтарю" буде цікаво виступати в Лізі Європи

Наставник донецької команди після невдачі в Лізі Чемпіонів зазначив, що у другому за рангом євротурнірі грають сильні суперники, проти яких цікаво виходити на поле.

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу після програшу МЮ 0:1 у виїзному поєдинку групового турніру Ліги Чемпіонів і вильоту з турніру зазначив, що його команді буде цікаво виступати в Лізі Європи, куди відправляються колективи, що посіли треті місця.

"Це цікавий турнір, в який вкладають багато грошей. В ньому будуть брати участь найсильніші клуби, так що нам буде цікаво брати участь в ньому", - зазначив Луческу.

Втім, наставник "Шахтаря", який у сезоні-2008/09 став переможцем Кубка УЄФА, попередника нинішньої Ліги Європи, не уточнював, які цілі будуть ставити перед його командою в розіграші-2013/14. Зазначимо, що донеччани почнуть виступи в змаганнях з 1/16 фіналу, матчі якої відбудуться в лютому 2014 року.

Містер зазначив, що в поєдинку з МЮ його команда грала в атакуючий футбол, однак після перерви гравці "Шахтаря" поступилися фізично і ментально.

"Цей матч можна поділити на дві частини. У першому таймі була одна гра, а в другому - зовсім інша. Ні для кого не було б сюрпризом, якби перший тайм ми виграли з рахунком 2:0. Ми створювали гольові ситуації за рахунок контролю, комбінацій. Ми контролювали гру. У другому таймі ми поступилися і ментально, і фізично. Не було команди на полі, яка була в першому таймі".

"Багато єдиноборств було в середині поля, які виграли суперники. МЮ зробив багато перехоплень. Можна відзначити велику різницю між чемпіонатом Англії і чемпіонатом України", - уточнив румунський фахівець.

Нагадаємо, МЮ вдалося вистояти під масованими атаками "Шахтаря" у першому таймі і після перерви та забити гол на 69-й хвилині: з кутового відзначився Філ Джонс. Після матчу головний тренер англійців Девід Мойес зауважив, що матчі з "Шахтарем", в одному з яких була зафіксована нічия 1:1, стали для манкуніанців найскладнішими в турнірі-2013/14.

Луческу також зазначив, що очікував більшого від своїх підопічних, проте він не став називати прізвища гравців, які його розчарували.

Нагадаємо, що "Шахтар" у нинішньому розіграші Ліги Чемпіонів здобув дві перемоги, дві нічиї і двічі програв, зайнявши підсумкове третє місце. МЮ ж фінішував на вершині групи А.

Відзначимо, що у груповому турнірі Ліги Європи беруть участь три українські команди - "Дніпро", "Динамо" і "Чорноморець": дніпропетровці вже забезпечили собі вихід в 1/16 фіналу, а динамівці і одесити спробують зробити це в заключних поєдинках 12 грудня. "Дніпро" на виїзді зіграє з "Фіорентиною", "Чорноморець" - з голландським ПСВ, а "Динамо" прийме на своєму стадіоні віденський "Рапід". !zn

Читайте також:

Букмекери припускали, що "Шахтар" не зможе вийти в плей-офф Ліги Чемпіонів і не помилилися

Луческу вважав що "Шахтар" заслуговує на те, щоб обіграти "Манчестер Юнайтед"