UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ломаченко домовився про чемпіонський бій з мексиканцем Салідо

Українському боксерському таланту все-таки дали шанс встановити історичне досягнення і поборотися за титул чемпіона світу вже у другому поєдинку у професійній кар'єрі.

Український боксер Василь Ломаченко проведе чемпіонський бій за версією WBO у напівлегкій вазі проти 33-річного мексиканця Орландо Салідо 1 березня 2014 року.

Джерела повідомляють про те, що між представниками боксерів було досягнуто усну домовленість, яку найближчим часом має бути оформлено документально.

Нагадаємо, відразу ж після вдалого професійна дебюту Василя Ломаченка у поєдинку проти мексиканського боксера Хосе Раміреса, під час якого українець відправив опонента в нокаут, з'явилася інформація про те, що в Світовій боксерській організації (WBO) не вважають Ломаченка офіційним претендентом на чемпіонський поєдинок. Тоді було наказано, що Салідо повинен зустрітися з другим номером рейтингу Гері Расселлом-молодшим США.

Втім, повідомлялося, що Ломаченко може посперечатися з Салідо за титул в рамках вільного захисту титулу - про що, власне, і домовилися сторони. Спочатку бій планувався на 25 січня, адже до середини квітня Салідо слід було провести бій з Расселом. Але через травму мексиканця поєдинок перенесли на 1 березня.

ТАКОЖ: Ще один український боксер побореться за титул чемпіона світу

Наголошується, що якщо команди підпишуть контракт, то бій відбудеться в андеркарті чемпіонського поєдинку у середній вазі між Хуліо Сезаром Чавесом і Брайаном Вера.

Таким чином, Ломаченко може стати автором двох унікальних досягнень - як спортсмен, який став чемпіоном світу з професійного боксу за найменшу кількість поєдинків - цей рекорд належить Саенсаку Муангсуріну з Таїланду, який завоював чемпіонський WBC у першій напівсередній вазі вже у третьому своєму офіційному бою на професійному рингу.

А також як боксер, що витратив на шлях до світового титулу найменший час. Цей рекорд утримує знаменитий австралієць Джеф Фенеч (29-3-1, 21 КО), що приміряв чемпіонський пояс IBF у вазі "півня" вже після проф. дебюту. На це Фенечу знадобилося сім боїв і всього шість із половиною місяців, тоді як вищезгаданий таєць Муангсурін витратив на завоювання звання чемпіона світу півтора місяці. !zn

Читайте також:

Український боксер, який двічі постраждав від суддівства, перейшов у професіонали

Українець Микола Буценко виборов бронзу чемпіонату світу з боксу

"Українські Отамани" здобули впевнену перемогу в першому матчі сезону WSB