UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колишній тренер збірної України розповів, за рахунок чого можна обіграти Францію

Йожеф Сабо, який тренував збірну у кінці 90-х, впевнений, що зустрічі з сильним суперником у стикових матчах відбору на ЧС-2014 можуть стати вдалими для його колишніх підопічних.

Колишній тренер збірної України Йожеф Сабо, який пропрацював з командою протягом п'яти років у кінці 1990-х років, вважає, що "синьо-жовтим" слід обрати для протистояння з Францією у рамках відбору ЧС-2014 обережну тактику.

Саме за рахунок суворого виконання такого завдання збірна України стане учасником бразильського мундіалю, підтвердивши свої лідерські амбіції.

Говорячи про стратегію на матч, Сабо згадав матч з Англією, в якому команда Михайла Фоменка зіграла внічию з сильним суперником, коли ціна помилки у груповому турнірі була високою. Як би там не було, але колишній тренер збірної та київського "Динамо", один з найкращих півзахисників СРСР 1960-х років вважає, що для обох команд визначальним у протистоянні стане перший матч, який відбудеться на полі збірної України.

"Мені чомусь здається, що і у домашній грі ми не побіжимо вперед, а зіграємо дуже обережно. Ризикну припустити, що проти французів збірна України стане діяти приблизно у такому ж ключі, як і в київському матчі зі збірною Англії", - вважає Сабо.

"На мій погляд, головною зброєю наших футболістів повинен стати жорсткий пресинг на кожному клаптику поля. Потрібно повністю позбавити французів часу на обмірковування своїх дій. Такому супернику не можна дозволяти створювати простір, інакше це може погано закінчитися", - припустив фахівець.

Нагадаємо, що згідно з жеребкуванням, українська збірна побореться у плей-офф відбірного турніру ЧС-2014 в зоні УЄФА з Францією, найсильнішою командою з тих, які могли дістатися команді Фоменка.

Втім, як вважає Сабо, незважаючи на всю силу Франції, українцям завжди легше було налаштовуватися на серйозного опонента, ніж на середняків та аутсайдерів. Саме тому, зустрічі з Францією можуть завершитися на користь українців.

"Стикові матчі стануть для збірної України складним випробуванням. Але, тим не менше, потрібно налаштовуватися на серйозні ігри і, не звертаючи уваги на ім'я та силу суперника, з честю виходити із ситуації. Адже такий серйозний опонент, з моєї точки зору, - великий плюс для нашої команди. Українська збірна завжди вміла добре налаштовуватися на складні ігри і часом допускала розслабленість щодо свідомо більш слабких візаві", - вважає Сабо.

Порівнюючи збірну Франції зразка кінця 1990-х і команди Дідьє Дешама, Сабо стверджує, що зараз французи помітно покращили свою гру в деяких компонентах.

"Я був головним тренером збірної України ми також грали проти французів і, можу зауважити, що діяли на рівних. Навіть незважаючи на те, що тоді у французів працював легендарний Зідан, якому допомагали зірки зі світовим ім'ям. Більше того, якби Шевченко не втратив свій шанс у пам'ятному паризькому матчі, наша збірна напевно відвезла додому перемогу".

"Незважаючи на те, що зараз у команді немає виконавців рівня Зідана, щодо організації командної гри підопічні Дешама значно перевершують своїх попередників. Пішла вперед і українська збірна: якщо тоді у команді був Шевченко, то зараз у нас є Ярмоленко, Коноплянка, Зозуля, що перебувають у чудовій формі. Впевнений, що якби зараз ці хлопці були у кращих командах Європи, вони, як мінімум, каші не зіпсували б...", - підсумував Сабо.

Нагадаємо, що матчі українців і французів відбудуться 15 і 19 листопада - відповідно в Україні і Франції. Місце проведення українського поєдинку визначить Виконком Федерації футболу України, на організацію гри претендують Київ, Донецьк, Одеса та Харків. !zn

Читайте також:

Фоменко і Заваров вважають, що збірній України під силу здолати Францію

Тренер Франції вважає зустріч з Україною хорошим варіантом

Фоменко відзвітував за відбірковий турнір: зробили все, що планувалося

Букмекери назвали фаворитів чемпіонату світу у Бразилії