UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колишній підопічний Фоменка назвав його людиною, яка "мало говорить і багато працює"

Сербський півзахисник Желько Любеновіч з теплотою згадує час, коли він тренувався під керівництвом нинішнього наставника збірної України.

Сербський півзахисник "Зорі" Желько Любеновіч, який раніше виступав у складі "Таврії" під керівництвом Михайла Фоменка, зазначив, що йому було приємно працювати з таким фахівцем.

Любеновіч згадує, що першим враженням від Фоменка було те, що він мало говорить, але при цьому багато працює.

Як зазначив футболіст, Фоменко зумів створити хорошу атмосферу у команді, завдяки чому "Таврія" показувала непогану гру.

"Саме завдяки роботі Фоменка в команді була залізна дисципліна. Насправді, я не можу сказати, що у "Таврії" тоді зібралися настільки сильні футболісти, зірки. Але у нас була команда, і з цим ніхто не може посперечатися - ми здобували результат", - розповів півзахисник.

Нагадаємо, Фоменко працював у "Таврії" у 2006-2008 роках, під його керівництвом кримський клуб два сезони поспіль посідав п'яте місце в чемпіонаті України.

Любеновіч зазначив, що Фоменко вимагав від його підопічних надійних і злагоджених дій як в обороні, так і в атаці - з великою самовіддачею.

"Найголовніша вимога від Фоменка - це підбори. Він мені сказав, що це для мене має бути на першому місці. Ну і, звичайно, я почав більше відпрацьовувати в обидві сторони: і вперед, і назад".

"Одного разу на теорії він показав відео, де гравець італійської Роми у підкаті відібрав м'яч у центрі поля і віддав гольову передачу. При цьому Фоменко сказав: "ось так треба грати - і у підкат йти, і віддати гольову". Не знаю, але мені чомусь запам'яталася ця історія, повчальна для мене. Не скажу, що в мене виходило робити більше підкатів, але я намагався, бо тепер уже розумів, що насправді так і треба грати" - згадує футболіст.

Зазначимо, що зі збірною України Фоменко став одним з найуспішніших тренерів: під його керівництвом команда програла лише в одному офіційному матчі 9, видавши вражаючу безпрограшну серію і забивши найбільшу кількість голів за всі відбіркові турніри. У груповому турнірі відбору українці посіли друге місце, програвши потім за сумою двох матчів Франції у плей-офф кваліфікації.

Втім, незважаючи на локальну невдачу у Федерації футболу України готові продовжити співпрацю з Михайлом Фоменком. !zn

Читайте також:

Луческу пояснив невдачу збірної України поганим суддівством

Скаути "Ювентуса" потрапили на один з найгірших матчів за участю Ярмоленка і Коноплянки

Колишній роботодавець Блохіна назвав його "людиною з манією величі"