UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ібрагімовича визнано автором найкрасивішого голу 2013 року

Шведському футболісту дісталася премія імені великого угорського футболіста Ферегца Пушкаша.

Нападник збірної Швеції та французького "Парі Сен-Жермен" Златан Ібрагімович став володарем призу імені легендарного угорського футболіста Ференца Пушкаша як автор найкрасивішого гола 2013 року.

У голосуванні Ібрагімович випередив сербського півзахисника португальської "Бенфіки" Неманью Матіча, а також бразильського форварда "Барселони" Неймара.

Церемонія вручення пройшла в понеділок у Цюріху, де також було оголошено найкращого футболіста минулого року, яким став португалець Кріштіану Роналду.

Свій шедевр Ібрагімович створив у товариському матчі проти збірної Англії (4:2), в якому швед забив усі чотири м'ячі своєї команди. Найбільш ефектним вийшов останній з них, коли Златан вразив ворота Джо Харта ударом через себе з-за меж штрафного майданчика.

"Харт був далеко, і я вирішив спробувати відправити м'яч у ворота. Я лежачи побачив, що він летить у ціль. Коли захисник намагався вибити м'яч, мені хотілося закричати: "Ні!", але він все ж таки влетів у ворота", - згадує цей епізод Ібрагімович.

Також на гала-вечорі було відзначено і найкращого тренера 2013-го - титул заслужено дістався німецькому фахівця Юппе Хайнкесі під початком якого мюнхенці зробили перший німецький "требл" в історії, виграли чемпіонат і Кубок Німеччини та Лігу Чемпіонів.

Відзначимо, що на сьогоднішній Ібрагімович лідирує у списку бомбардирів чемпіонату Франції - на його рахунку 15 голів у 20 матчах. Також на його рахунку ще три голи у Кубку Франції та 8 точних ударів у Лізі Чемпіонів. !zn

Читайте також:

Ібрагімович впевнений, що без нього чемпіонат світу не буде таким видовищним

Ліонель Мессі втретє отримав "Золоту бутсу"