UA / RU
Підтримати ZN.ua

Футбольні чиновники Росії мають намір вирішити питання з кримськими командами у найближчі дні

Федерації футболу Криму і Севастополя подали заяви на вступ до Російського футбольного союзу. Втім, поки росіяни обіцяють погоджувати це питання з УЄФА, ФІФА та ФФУ.

Російські футбольні чиновники знову повернулися до питання про майбутнє кримського футболу, прокоментувавши ситуацію на засіданні виконкому РФС 27 травня у Москві.

Нагадаємо, що питання про те, в якому чемпіонаті будуть виступати кримські професійні клуби сімферопольська "Таврія" та ФК "Севастополь", активно обговорювали відразу після початку російської окупації Криму. Тоді ситуація дещо заспокоїлася після того, як в УЄФА не стали коментувати і обговорювати її на засіданні конгресу організації наприкінці березня 2014 року.

Проте вже зараз зрозуміло, що росіяни мають намір вирішити це питання найближчим часом.

"Ми отримали від футбольних федерацій Криму і Севастополя і Криму заяви на вступ до Російського футбольного союзу. Це питання буде піднято на позачерговій конференції 7 червня в Москві", - розповів президент РФС Микола Толстих.

"Ці федерації - нові юридичні особи, які оформили відповідні звернення. Зрозуміло, що ми будемо продовжувати погодження і консультації з Федерацією футболу України, ФІФА і УЄФА, з російськими державними органами. Вважаємо, що до 7 червня має бути ясність і щодо футбольних клубів Криму і Севастополя, щодо можливості їхньої участі у змаганнях під егідою РФС", - резюмував російський керівник.

ТАКОЖ: В "Таврії" вважають, що команда не потрібна українському футболу

Нагадаємо, раніше у "Таврії" і "Севастополі", які завершили сезон в рамках чемпіонату Прем'єр-ліги України, кілька разів заявляли про бажання продовжити виступи у російських змаганнях. Втім, ці факти лунали на тлі інформації про можливий розпуск "Таврії" через фінансові проблеми, а також інсайдерських повідомлень про переїзд "Севастополя" в інше місто, серед яких навіть називали столицю України.

Відзначимо, що "Таврія" посіла останнє місце в чемпіонаті-2013/14 і вперше в історії вилетіла у нижчий дивізіон. "Севастополь" фінішував на 9-му місці, що стало найкращим результатом команди за час виступів у елітному дивізіоні.

Зазначимо, що протягом двох місяців після російської анексії Криму під крило Росії перейшло кілька спортивних організацій, зокрема, баскетбольна федерація Криму, а також хокейне представництво Севастополя. Примітно, що цю інформацію не було прокоментовано з боку європейських та світових спортивних чиновників.

Також російське громадянство прийняло кілька провідних українських спортсменів, серед яких олімпійський чемпіон Пекіна стрілець Артур Айвазян, а також легкоатлетка Віра Ребрик. !zn

Читайте також:

Тренер "Іллічівця" розповів, чому "Таврії" не повинно бути в Прем'єр-лізі

У ФФУ заявили про єдність українського чемпіонату: кримських команд в чемпіонаті РФ не буде

Українська спортсменка оцінила перспективи колег із Криму: дворовий рівень - ваша межа