UA / RU
Підтримати ZN.ua

ФФУ планує розглянути луцький інцидент лише в січні

Віце-президент Федерації футболу України вважає, що луцька "Волинь" намагається тиснути на його організацію.

Віце-президент ФФУ Анатолій Попов припустив, що швидше за все інцидент з матчем Волинь - Металіст, який був перерваний на 88-й хвилині за рахунку 1:2, буде розглянуто на засіданні Контрольно-дисциплінарного комітету вже в 2015 році.

За словами Попова, в даний момент йде розслідування і збір фактів.

"Дисциплінарні органи ФФУ зараз збирають інформацію, а рішення, швидше за все, буде прийнято вже після Нового року", - цитує Попова "Сьогодні".

"Покарання для "Волині" може бути дуже жорстким, але не з примхи ФФУ, а тому, що ми діємо згідно з регламентним нормам УЄФА. А він у таких випадках не церемониться з клубами. Якщо винні відповідатимуть за всією суворістю".

Нагадаємо, що на 88-й хвилині матчу 10-го туру чепмпионата Прем'єр-ліги за рахунку 2:1 на користь харків'ян вболівальники луцької команди, будучи незадоволеними суддівством Дмитра Кутакова, вибігли на поле, і гра була перервана.

Попов у своїх висловлюваннях намагається звернути увагу на інше: вболівальники стали лише інструментом у руках керівництва "Волині", яка намагається тиснути на ФФУ.

"Незважаючи на спроби декого дезорієнтувати спортивну громадськість країни, шантаж і тиск на ФФУ, ми не збираємося йти на поводу у "Волині" або будь-якого іншого клубу. Дуже шкода, що вболівальників втягують у ці чвари і створюють небезпечні прецеденти. , - сказав Попов.

Додамо, що "Волинь" звернулася до керівних футбольних органів з вимогою переграти матч, а Кутакова відсторонити від суддівської діяльності.

Відомий у минулому арбітр ФІФА Мирослав Ступар підкреслив, що подібні інциденти виникають через вседозволеності українських арбітрів, які не несуть ніякого покарання за свої помилки під час арбітражу матчів.