UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Донбас" здобув першу перемогу в році, обігравши хорватську сенсацію

Донецька команда вдало почала 2014-й рік, який може незабаром стати історичним для українського представника у Континентальній хокейній лізі.

Донецький "Донбас" вдало розпочав 2014-й, обігравши на виїзді хорватська "Медвешчак" 3:1. Таким чином, підопічні Андрія Назарова перервали серію невдач з двох поразок поспіль, які вони зазнали в наприкінці минулого року.

В активі донецького колективу 74 очки після 42 матчів: українці вже перевершили результат дебютного сезону в КХЛ, коли вони набрали 72 залікових пункти в 54 іграх, і не зуміли пробитися в плей-офф Кубка Гагаріна.

Між тим, у Загребі "Медвешчак", який досить вдало проводить дебютний сезон в КХЛ, заслуживши прізвисько "хорватська сенсація", до зустрічі з "Донбасом" зазнав лише 8 поразок у 22 матчах. Однією з причин такого виступу на домашньому льоду експерти вважають особливості майданчика в місцевому льодовому палаці: вона має канадський розмір, а хокеїсти з Північної Америки, які становлять більшість у "Медвешчаке", відчувають себе на ній дуже впевнено.

Проте "Донбасу" вдалося врахувати помилки інших команд, що зазнали невдачі в Загребі: донеччани перебудувалися після пропущеної шайби на початку першого періоду, і вистоявши кілька разів в меншості, відповіли двома влучними пострілами. "Контрольний" був нанесений вже у порожні ворота, коли господарі намагалися піти від поразки - 3:1.

Таким чином, "Донбас" взяв реванш за домашню поразку від суперника - 2:5. Втім, після невдачі "Медвешчак" залишається в зоні плей-офф, розмістившись на 7-му місці конференції Захід.

Медвешчак (Загреб, Хорватія) - Донбас (Донецьк, Україна) 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Голи: 1:44 Глумак (Бьоркстранд) - 1:0, 7:35 Кашпар (Лайні - більш.) - 1:1, 25:38 Кагарлицький (Подхрадскі, Вілсон) - 1:2, 59:22 Дадонов (Якуценя, Вілсон - п.в.) - 1:3.

Воротарі: Деканич - Лацо.

Кидки: 28 - 33.

Штраф: 13 - 17.

Відзначимо, що наступний матч "Донбас" проведе 6 січня в Донецьку проти московського "Спартака". !zn

Читайте також:

В Америці встановлено рекорд відвідуваності на хокейному матчі

Дворазовий володар Кубка Стенлі з Донецька завершив кар'єру

найтитулованіший хокейний клуб України опинилася на межі зникнення

Російський коментатор КХЛ в прямому ефірі закликав відпрацьовувати силові прийоми опозиції