UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Донбас" розгромив незмінного лідера КХЛ - омський "Авангард"

У черговому матчі регулярного чемпіонату Континентальної хокейної ліги донеччани не залишили шансів іменитому супернику, постійному фавориту змагань.

Донецький "Донбас" розгромив 6:1 омський "Авангард", очолюваний колишнім наставником СКА із Санкт-Петербурга Мілошем Ржигою.

Підопічні Андрія Назарова зуміли закласти фундамент свого успіху ще у першому періоді, забезпечивши спокійну гру в ігровий час. Завдяки цій перемозі, а також успіху у попередньому турі в поєдинку з "Югрою" (2:0), "Донбас" вперше у сезоні впритул наблизився до лідерів чемпіонату - СКА та московського "Динамо". В активі донеччан - 19 очок і третє місце в турнірній таблиці Західної конференції.

2 жовтня донеччани закриють другу в сезоні домашню серію зустріччю з "Автомобілістом" з Єкатеринбурга.

Вже з перших хвилин матчу з чемпіоном Росії-2004, постійним фаворитом КХЛ "Авангардом", "Донбас" зумів заволодіти ініціативою. На 7-й хвилині трійка Руслана Федотенка запустила першу шайбу у ворота суперника - Петтері Віртанен відгукнувся на передачу співвітчизника Теєму Лайне. А коли протягом наступних чотирьох хвилин господарі ще двічі засмутили суперника, Мілош Ржига замінив голкіпера.

Однак і 18-річному росіянину Денису Костіну, що несподівано опинився в ролі рятівника команди, було несолодко. Під завісу періоду Вацлав Недорост оформив дубль і зробив рахунок по-справжньому комфортним для партнерів - 4:0.

По суті гра була зроблена - у перерві Андрій Назаров у роздягальні влаштував черговий сеанс своєї мотиваційної лекції, завдяки чому на 26-й хвилині рахунок став зовсім непристойним для солідного "Авангарду". Втім, гостей з Сибіру вистачило хіба що на гол престижу. А переможну крапку поставила все та ж фінсько-українська ланка, яка поклала початок гарній перемозі "Донбасу".

Зазначимо, що після серії матчів з великою кількістю пропущених шайб донеччани нарешті знайшли збалансовану гру біля своїх воріт - канадський голкіпер Майкл Лейтон став діяти впевненіше у рамці, поступово звикаючи до європейського хокею.

Зазначимо, що в інших матчах Західної конференції "Спартак" з футбольним рахунком 0:1 поступився "Югрі" - "червоно-білі" втратили можливість вийти на третє і навіть друге місце. А новачок КХЛ хорватський "Медвешчак" перемагає вже чотири гри поспіль: в останній день вересня вони на своєму льоду обіграли "Автомобіліст" 4:0 і закріпилися у 8-ці кращих на Заході.

Що стосується молодіжного фарм-клубу донеччан "Молодої Гвардії", то підопічні Олександра Годинюка поступилися на виїзді "Російським Витязям" 1:4. Команда займає 10-те місце у Західній конференції з 13-ма очками. Тепер на "гвардійців" чекає домашня серія з чотирьох поєдинків. !zn

Читайте також:

"Донбас" пробився у топ-50 клубного рейтингу Європи

Нападник "Донбасу" Руслан Федотенко потрапив до списку найцінніших гравців КХЛ

Американський хокеїст, який відмовив Обамі, повертається на лід