UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Донбас" обіграв володаря Кубка Гагаріна, перервавши серію невдач

Донецький клуб, поступившись у кількох матчах середнякам Ліги, завдав поразки ще одному гранду КХЛ. Слідом за СКА із Санкт-Петербурга команда Андрія Назарова залишила не при справах і московське "Динамо".

Донецький "Донбас" обіграв 2:1 московське "Динамо" на виїзді, повернувшись на четверте місце турнірної таблиці конференції "Захід".

Дворазового володаря Кубка Гагаріна донеччани здолали за допомогою шайб Лукаша Кашпара і Петтері Віртанена. Таким чином, команда Андрія Назарова перервала серію з двох поразок, заодно розправившись із ще одним лідером КХЛ. Раніше, нагадаємо, українці обіграли СКА у Санкт-Петербурзі 4:2.

На черзі у донеччан - випробування першою командою "Сходу" - казанським "Ак Барсом". З казанською командою вони зустрінуться 23 жовтня у столиці Татарстану.

Матч із донеччанами був принциповим для українського легіонера "Динамо" Костянтина Касянчука. За інформацією низки ЗМІ, нападником у міжсезоння цікавився "Донбас", проте українець відмовився від пропозиції донецького клубу, пожертвувавши частиною передсезонної підготовки. Однак ризикувати було чим, вже після фінішу "передсезонки" Касянчук повернувся до лав "біло-синіх", яким у попередньому сезоні допоміг здобути Кубок Гагаріна.

Проте Касянчук у поєдинку з "Донбасом" опинився у четвертій ланці, у підсумку зігравши на льоду лише 10 хвилин. Зрозуміло, що при такому положенні, про гольових ситуаціях, можна було й не думати - роль Касянчука зводилася до гри на руйнування. При цьому український форвард діяв активно - і не тільки в обороні. Поки ж його партнери зуміли відкрити рахунок вже на другій зміні, коли латвієць Мартіньш Карсумс залишив не при справах Майкла Лейтона після кидка з середньої дистанції.

Але донеччани зібралися і за дві секунди до виходу команд на перерву відновили рівновагу: Лукаш Кашпар здійснив рейд за ворота і, виїхавши на п'ятак, точно кинув. А вже на старті другого періоду ланка Руслана Федотенка знову продемонструвала свою зіграність і націленість на ворота - 2:1. До кінця гри "Донбас" не дав можливості супернику переломити хід боротьби і здобув першу в історії перемогу над титулованим суперником.

"Динамо" (Москва) - "Донбас" (Донецьк) - 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Шайби: 1:0. Карсумс (Цвєтков, Миронов) - 00:54, 1:1. Кашпар (Якуценя) - 19:58, 1:2. Віртанен (Федотенко) - 26:33.

"Динамо": 1.Єременко, 55.Вишневський - 70.Корягін, 87.Комаров - 21.Горовиков - 54.Мосалєв, 50.Соловйов - 94.Миронов, 25.Карсумс - 9.Цвєтков - 52.Сопін, 4.Бойков - 8.Баранцев, 18.Глазачев - 12.Бабенко - 97.Карпов, 35.Будкін - 17.Дерлюк, 31.Касянчук - 24.Пестунов - 10.Волков.

"Донбас": 49.Лейтон, 5.Вілсон - 37.Подхрадскі, 92.Лайне - 26.Федотенко - 15.Віртанен, 27.Коларж - 77.Піганович, 63.Дадонов - 14.Недорост - 55.Анісін, 7.Бартуліс - 51.Разін, 28.Якуценя - 16.Робітайл, 22.Кашпар, 88.Торяник - 44.Варламов - 95.Морозов, 4.Сильницький.

Кидки: 24 - 27

Штраф: 4 - 20.

В інших матчах ризьке "Динамо" зуміло набрати одне очко у Празі у протистоянні з "Левом", яке завершилося буллітною перемогою чехів. У підсумку рижани закріпилися на третьому місці Західної конференції.

Читайте також:

Назаров: натуралізація росіян має вирішити кадрове питання в українському хокеї

Найкращий хокеїст України-2011 спробує закріпитися у КХЛ

Російський коментатор КХЛ у прямому ефірі закликав відпрацьовувати силові прийоми опозиції