UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Динамо" - "Шахтар": анонс, де дивитися матч 14 липня

14 липня гранди українського футболу розіграють Суперкубок України.

"Динамо" і "Шахтар" у восьмий раз зустрінуться в очному протистоянні за Суперкубок України і відкриють новий футбольний сезон. Матч пройде в Одесі, арбітр Анатолій Жабченко дасть стартовий свисток о 21.00.

"Динамо" буде боротися за Суперкубок в якості чемпіона і володаря Кубку України, "Шахтар" - як срібний призер та фіналіст кубкового турніру. Нагадаємо, що в чемпіонаті кияни випередили "гірників" на 10 очок, а в фіналі Кубку країни обіграли підопічних Мірчі Луческу у драматичній серії пенальті (5:4).

Серія пенальті цілком може відбутися і сьогодні. Згідно з регламентом Суперкубку, в разі, якщо основний час переможця не виявить, команди одразу ж перейдуть до одинадцятиметрових ударів. Подібне вже чотири рази траплялося в суперкубкових дуелях "Динамо" і "Шахтаря": по два рази серію пенальті вигравала кожна команда. Всього ж кияни і донеччани сім разів грали за Суперкубок один з одним. Перевага поки що на боці "Динамо" - 4:3.

Нагадаємо, до нового сезону обидві команди готувалися в Австрії, де зіграли кілька товариських поєдинків. Правда, динамівці провели там всю передсезонну підготовку, тоді як "Шахтар" ще їздив на турніри в Польщі і Швейцарії. Під час міжсезоння кияни провели 6 спарингів: 4 перемоги і 2 нічиї, "Шахтар" провів на матч більше: 4 перемоги, 1 нічия, 2 поразки. Найчастіше у динамівців у товариських матчах забивав Сидорчук (2 голи), у "гірників" - Марлос (4).

Перед новим сезоном "Динамо" підсилило склад трьома виконавцями. В якості вільних агентів команду поповнили Морозюк, Петрович та Мораєс. Когось з цього тріо Сергій Ребров, мабуть, захоче задіяти в сьогоднішньому матчі. "Шахтар" навпаки більше продавав. На фоні повернення Едуардо, якого "гірники" можуть і не встигнути заявити на сьогоднішню гру, команду покинули Луїс Адріано, Дуглас Коста, Ілсіньо і Фернандо. Зате влилися до складу кілька молодих виконавців, яких Луческу активно задіяв на зборах.

Киянам у цій зустрічі не зможе допомогти Теодорчик, якому лише нещодавно зняли гіпс з ноги, а також Мбокані, який вирушив до Бельгії для проведення медпроцедур, пов'язаних з хворим коліном. У "Шахтаря" на два місяці через розрив пахових кілець вилетів Нем, а Кривцов через травму пропустить місяць.

"Динамо" - "Шахтар"

14 липня, вівторок, 21:00. Одеса, стадіон "Чорноморець" (34 164 місця)

Пряма трансляція на каналах "Україна" і "Футбол 1"

Орієнтовні склади:

"Динамо": Шовковський, Сілва, Хачеріді, Драгович, Антунеш, Рибалка, Велозу, Сидорчук, Ярмоленко, Ленс, Кравець.

"Шахтар": П'ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук, Степаненко, Малишев, Марлос, Тайсон, Тейшейра, Гладкий.

Не зіграють: Теодорчик, Мбокані - Нем, Кривцов

Суддя: Анатолій Жабченко (Хмельницький)

Читайте також: ФФУ вживає заходів, щоб провести матч за Суперкубок України без ексцесів

Сергій Ребров напередодні матчу зазначив, що команди ще не готові на сто відсотків, а поєдинок є більше показовим. А півзахисник "Шахтаря" Марлос пообіцяв, що мотивація у "гірників" буде позамежною. Їх зрозуміти можна: у минулому сезоні "Шахтар" і "Динамо" зустрічалися 4 рази. І лише матч за Суперкубок завершився перемогою "гірників" (2:0). У двох матчах чемпіонату був забитий лише один гол (він на рахунку "Динамо"), а Кубок України, як вже зазначалося вище, виграли динамівці.

Додамо, що букмекери перед матчем віддають перевагу "Динамо", а найменш вірогідним результатом основного часу бачать нічию. Переможець матчу отримає 650 тисяч гривень, а переможений - 350 тисяч гривень.