UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Динамо" обіграло "Зеніт" і вирвалося в лідери Об'єднаного турніру

Кияни виграли у санкт-петергбурзького клубу 2:1, а "Шахтар" розійшовся миром зі "Спартаком". "Динамо" лідирує в турнірній таблиці змагань.

Київське "Динамо" обіграло "Зеніт" 2:1 у другому турі Об'єднаного турніру і вирвалося в лідери змагань. Слідом розташувався "Шахтар", який не зумів забити у ворота "Спартака", але при цьому не пропустив.

У "Динамо" участь у матчі не брав Андрій Ярмоленко, а місце у воротах зайняв ветеран Олександр Шовковський. "Зеніт" же виставив на поєдинок головне придбання міжсезоння - нападаючого Андрія Аршавіна. Кияни зуміли відкрити рахунок вже на старті, коли Денис Гармаш відгукнувся на подачу кутового. Щоправда, через 10 хвилин пітерці відігралися: Аршавін знайшов точною передачею Файзулліна, який виявився сильнішим за Шовковського у ближній дуелі - 1:1.

Ну а переможний м'яч киянам вдалося організувати наприкінці ігрового часу: Краньчар вивіреним пасом вивів на побачення з голкіпером бразильця Дуду, а той, побачивши на паралельному курсі Адміра Мехмеді віддав на партнера. Швейцарець був точним - 2:1. "Зеніт" організував фінальний штурм, проте "Динамо" надійно відіграло в обороні.

Відзначимо також, що в перерві матчу "Динамо" представило трьох новачків - нападників Джермейна Ленса і Дьємерсі Мбокані, а також півзахисника з Марокко Юнеса Бельханду, який був підписаний за 12 мільйонів євро у французького "Монпельє".

"Шахтар" зі "Спартаком" грав явно у тренувальному стилі, що фактично визначило суть гри. Моменти біля воріт в основному виникали вже у другій половині матчу, однак жодна з команд не зуміла відкрити рахунок. Донеччани набрали 4 очки і тепер відстають від "Динамо" в турнірній таблиці на два пункти.

"Зеніт" - "Динамо" - 1:2 (1:1)

Голи: Файзулін, 20 - Гармаш, 11, Мехмеді, 82

Зеніт: Бабурін - Анюков (Нету, 46), Ломбертс, Губочан, Родич (Лукович, 83) - Зирянов (Могилевець, 46), Вітсель - Файзулін, Данні, Аршавін (Джорджевіч, 69) - Кержаков (Бухаров, 46)

Динамо: Шовковський - Даніло Сілва, Хачеріді, Віда, Селін (Макаренко, 83) - Гармаш (Вукоєвич, 69), Аруна (Сидорчук, 46) - Гусєв (Дуду, 46), Безус (Кранчар, 46), Цуріков (Буяльський, 68) - Кравець (Мехмеді, 46).

"Шахтар" - "Спартак" - 0:0

Шахтар: Каніболоцький (П'ятов, 46), Срна, Кучер (Кривцов, 46), Воловик (Ракицький, 46), Шевчук (Ісмаїлі, 46), Хюбшман (Гречишкін, 81), Тайсон, Коста, Веллінгтон (Болбат, 69), Фред (Степаненко, 46), Луїс Адріано (Майкон, 79)

Спартак: Дикань, Макєєв (Паршивлюк, 46), Інсаурральде, Сухі (Боккетті, 46), К.Комбаров, Тимофєєв (Глушаков, 75), Т.Коста (Шельстрем, 46), Ананідзе (Каріока, 62), Хурадо (Яковлєв, 46), Еменіке (Кротів, 46), Білялетдінов (Мовсісян, 70)

Попереджені: Веллінгтон, Срна - Тимофєєв.

Наступні поєдинки Объединеннного турніру відбудуться 3 липня: "Динамо" знову зіграє з "Зенітом", однак вже на правах господарів, а "Шахтар" у Москві поміряється силами зі "Спартаком". !zn

Читайте також:

Суркіс пообіцяв народження феномену "Динамо" Блохіна" вже в найближчому сезоні

Календар чемпіонату УПЛ-2013/14: "Шахтар" і "Динамо" зіграють вже в четвертому турі