UA / RU
Підтримати ZN.ua

Безробітний Мирон Маркевич підтвердив: працювати до Росії він не поїде

Колишній тренер "Металіста" хоче, щоб його новий клуб був серйозним проектом. Тому їхати до Росії він не збирається.

Колишній головний тренер "Металіста" Мирон Маркевич, який пішов у відставку у лютому, і досі перебуває без роботи, заявив, що їхати до Росії він не збирається.

Таким чином досвідчений фахівець відреагував на інформацію у ЗМІ, які відправляли його на роботу в клуб російської Прем'єр-ліги "Ростов".

"Мені якось дійсно дзвонили якісь люди з Росії - запитували, ч поїхав би я туди працювати. Я їм тактовно відмовив. До Росії не поїду - це однозначно", - розповів Маркевич.

Фахівець, що тренував раніше "Анжі" з Махачкали, вважає, що той досвід був не дуже вдалим, бо його команда не відповідала рівню амбіцій.

Я вже якось говорив, що з мого боку це була авантюра. Поліз туди, куди не варто було. Ось і довелося через три місяці піти. В "Анжі" був серйозний конфлікт між гравцями, розрулити який не вдалося. Та й команда була недоукомплектована, що не могло не позначитися негативним чином. Переконався, що немає нічого гіршого, ніж приймати команду у розпал сезону. З тих пір і дав собі настанову на майбутнє: ніколи не ставати на тренерський місток під час чемпіонату", - розповів тренер.

63-річний фахівець зазначив, що перш за все у виборі місця роботи для нього пріоритетом є рівень команди, а також амбіції. До такого, розповів Маркевич, його привчила тривала робота в "Металісті".

"Самі розумієте: після "Металіста", з яким вдалося відчути багато щасливих миттєвостей у національному чемпіонаті і в Лізі Європи, опускатися на щабель нижче не хочеться. Новий клуб повинен мати висококласних футболістів і серйозне фінансування. А їхати лише для того, щоб просто провести час - ні, така перспектива мене не влаштовує. Вже краще буду тренувати дітей, ніж влазити в якусь авантюру", - зізнався Маркевич.

Нагадаємо, раніше Маркевич крім "Металіста" деякий час тренував збірну України, однак через конфлікт із Федерацією відмовився від роботи. У "Металісті" спеціаліст працював протягом 9 років - з 2005-го року. !zn

Читайте також:

Маркевич не думає про фінансові проблеми у "Металісті": Те, що сталося в суботу, - ось що важливо!

Вболівальники "Металіста" звернулися до Ярославського з проханням врятувати команду

Українець, який виступає в чемпіонаті Росії, пояснив партнерам, що на Майдані немає екстремістів