UA / RU
Підтримати ZN.ua

Половина українців сподіваються на справедливий суд над вбивцями Оксани Макар

Справа Оксани Макар сколихнула всю країну, про неї чув кожен. Тепер українці чекають справедливого суду. Проте, суд буде проходити в закритому режимі.

Практично все населення України знає (91%) або хоча чули (7%) про згвалтування та вбивство Оксани Макар в Миколаєві. Майже половина громадян (48%) очікують, що розслідування цієї справи і суд будуть справедливими, а 33% на справедливість не сподіваються. Про це свідчать дані опитування «Демініціатив» і Центру Разумкова.

Найбільш песимістично налаштовані виборці партії «Батьківщина»: серед них 34% сподіваються на справедливість, 34% - ні. Виборці інших політичних сил більше сподіваються на справедливість: серед виборців «Фронту змін» покладають надію на справедливість розслідування і суд 51% (ні - 31%), «УДАРу» - відповідно, 44% і 36%, КПУ - 52% і 34% , Партії регіонів - 61% і 26%.

Нагадаємо, Оксана Макар померла 29 березня в Донецькому опіковому центрі, де вона перебувала з 16 березня і перенесла кілька операцій, серед іншого з ампутації руки. Однак отримані травми виявилися несумісними з життям.

Оксану Макар знайшли 10 березня у Миколаєві біля будмайданчика у важкому стані. Як з'ясувалося пізніше, Оксану Макар згвалтували і намагалися спалити живцем троє молодих людей.

Тоді ж було порушено кримінальну справу за фактом замаху на вбивство. Після затримання 11 березня трьох підозрюваних, двоє з них були звільнені правоохоронними органами під підписку про невиїзд. Це викликало протести в Миколаєві і великий суспільний резонанс у всій країні, після чого правоохоронці знову затримали підозрюваних.

Після смерті Оксани Макар справу проти причетних до скоєння злочину Максима Присяжнюка, Артема Погосяна і Євгенія Краснощока було перекваліфіковано зі статті «замах на вбивство» на статтю «умисне вбивство». Підозрюваним загрожує позбавлення волі від 15 років до довічного ув'язнення. !zn

Читайте також:

Пшонка вимагає, щоб процес у справі Оксани Макар був частково відкритим


Суд у справі Оксани Макар буде проходити в закритому режимі


Вбивці Оксани Макар відмовилися їхати в суд


Кожен п'ятий українець впевнений, що справедливість можна відновити тільки «судом Лінча»