UA / RU
Підтримати ZN.ua

Звільнення голови Фонду держмайна та зміни прийняття законів в другому читанні: трансляція засідання Верховної Ради

Також у порядку денному перейменування населених пунктів та ратифікація важливих договорів.

Верховна Рада України у четвер, 27 січня, розгляне питання про звільнення з посади голови Фонду державного майна України Дмитра Сенниченка, затвердити план роботи сьомої сесії Верховної Ради України, ратифікувати кілька міжнародних договорів та перейменувати низку населених пунктів в рамках декомунізації.

Для першого читання заплановані до розгляду:

В другому читанні планують розглянути:

Також пропонується включити до порядку денного проект закону про внесення змін до закону "Про нафту і газ" щодо визначення критичних сховищ газу та критичних магістральних трубопроводів транспортування газу №6133, а також запропоновано для повторного розгляду з пропозиціями президента законопроект №3475 "Про адміністративну процедуру".

Також у порядеку денному низка ратифікацій, як от Європейської конвенції про скасування легалізації документів, складених дипломатичними агентами чи консульськими посадовими особами, угоди з урядом Туніської Республіки про співробітництво в митних справах, ратифікація угоди між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2023 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року та інші.

Також депутати мають призначити місцеві вибори та перейменувати низку населених пунктів в Україні.

Читайте також: ВР йде на карантин — депутат

У середині листопада 2021 року стало відомо про заяву про відставку, яку написав голова Фонду держмайна Дмитро Сенніченко. За даними ЗМІ, причиною стала приватизація київського заводу "Більшовик" — на торги прийшло три претенденти, але ціна ледь відштовхнулася від стартових 1,39 млрд грн. Згідно з оцінкою інвесткомпанії Concorde Capital, реальна ринкова ціна заводу "Більшовик" становить щонайменше 4 млрд грн.

В січні  за клопотанням Державного бюро розслідувань суд арештував 100% акцій Першого київського машинобудівного заводу, який до 2018 року найменувався як завод «Більшовик», в рамках розслідування можливого зловживання службових осіб Фонду держмайна України під час приватизації.