UA / RU
Підтримати ZN.ua

Жоден «подвиг» не залишиться без реакції: Український посол звернув увагу на соратника Ле Пен у Криму

Депутат Європарламенту Маріані незаконно в'їхав до Криму в якості спостерігача на псевдорефередум Путіна.

Депутат Європарламенту, член французької правопопулістської партії «Національний фронт» Тьєрі Маріані своїм візитом до окупованого Криму грубо порушив міжнародне право, констатували в Міністерстві закордонних справ України.

Посол України у Франції Олег Шамшур запевнив, що дії Маріані не залишаться непоміченими.

«Пан Тьєррі Маріані, ми вас почули. Хочемо запевнити, що жоден із ваших кримських "подвигів" ніколи не залишатиметься без нашої реакції. Продовжуйте далі вихвалятися тим, як ви топчете принципи міжнародного права. Весь цивілізований світ дасть вам гідну оцінку. . Крим - це Україна », - написав дипломат на своїй сторінці в Twitter в середу, 1 липня.

Делегація на чолі з Маріані прибула до Криму в якості спостерігачів на так званий «референдум» про внесення змін до Конституції РФ.

Протест через візит французьких політиків на анексований півострів також висловила заступниця голови МЗС України Еміне Джаппарова в ході зустрічі з послом Франції в Києві Етьєном де Понсеном.

Вона вказала на неприпустимість контактів громадян Франції з членами окупаційної адміністрації, а також нагадала про незаконність проведення російських псевдорефередумів в анексованому Криму й окупованих районах Донецької і Луганської областей.

Де Понсен, в свою чергу, запевнив, що позиція Парижа щодо територіальної цілісності і державного суверенітету України залишається незмінною.

Читайте також: «Обнулення Путіна»: в Кремлі прокоментували голосування українців з ОРДЛО за поправки до Конституції РФ

Відзначимо, що путінський референдум є фікцією. Конституційний суд, Держдума, Рада Федерації і регіональні парламенти уже  схвалили поправки до Конституції РФ, зокрема про право президента РФ Володимира Путіна знову балотуватися на пост глави держави за рахунок «обнулення» термінів, а сам президент підписав відповідний закон.

Детальніше про те, що очікує РФ після реінкарнації путінізму на референдумі, і до чого слід готуватися Україні читайте в статті Павла Клімкіна та Володимира Іванова "Росія: що далі?" на сайті ZN.UA.