UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський провів перестановки в РНБО

Президент ввів до складу РНБО нового члена и призначив Данілову нового першого заступника.

Президент Володимир Зеленський провів чергові перестановки в складі Ради національної безпеки і оборони. У вівторок, 27 липня, глава держави підписав три укази про зміну персонального складу РНБО.

Указом №318/2021 Зеленський ввів до складу РНБО новопризначеного голову Служби зовнішньої розвідки Олександра Литвиненка і вивів з Ради Валерія Кондратюка, звільненого з цієї посади.

Також президент звільнив Михайла Коваля з посади першого заступника секретаря РНБО (указ №321/2021) і призначив на це місце Руслана Хомчака (указ №322/2021), котрий до цього дня був головнокомандувачем Збройних сил України.

Новим головнокомандувачем ЗСУ став генерал-майор Валерій Залужний (указ №320/2021), колишній командувач оперативного командування «Північ». Указу про введення Залужного до складу РНБО на сайті глави держави ще немає.

Читайте також: Зеленський озвучив дві причини кадрових перестановок у СБУ

15 липня Верховна Рада відправила у відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, який написав заяву після розмови з президентом. Наступного дня депутати проголосували за призначення головою МВС Дениса Монастирського.

23 липня Володимир Зеленський звільнив голову Служби зовнішньої розвідки Валерія Кондратюка і призначив на цю посаду Олександра Литвиненка.

26 липня Володимир Зеленський підписав вісім указів про кадрові зміни в СБУ. Він звільнив заступників голови відомства Руслана Баранецького і Василя Малюка, начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Олексія Корнійчука, а також підвищив до першого заступника глави СБУ Сергія Андрущенка.

Наступного дня президент звільнив головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака і призначив на цю посаду Валерія Залужного.