UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський підписав закон про мобілізацію

Не всі положення закону набудуть чинності одночасно.

Президент України підписав закон №10449 про мобілізацію. Свій підпис голова держави поставив під документом 16 квітня, йдеться на сайті Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук також підписав закон сьогодні, 16 квітня. Згідно з текстом Закону, він набере чинності через місяць з дня опублікування. Лише деякі положення, стануть чинними через вісім місяців після публікації документа.

Серед основних положень документа:

Читайте також: Зміни у мобілізації: як працюватимуть нові правила призову

У другому читанні Верховна Рада ухвалила закон під час засідання 11 квітня. Тоді за документ проголосували 227 народних депутатів. Президент Зеленський заявив, що закон про мобілізацію посилить контроль за ухилянтами та допоможе військовому керівництву.

Кілька десятків відеороликів українською мовою, спрямованих проти мобілізації в Україні, зняла й поширила в мережі РФ. Технологія не нова. Ролики жахливі й огидні. Й це ‒ лише незначна частина інформаційної війни, в якій ми, на жаль, програємо. Тому що саме на наших внутрішніх промахах її будувати найкраще, ‒ пише Леся Литвинова у статті «Мобілізація: ляльки й ляльководи» на ZN.UA.