UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Євросолідарність" попросила в Разумкова попкорн на засідання Ради

Опозиційна фракція, від якої нічого не залежить, розважається, вимагаючи попкорн від керівництва парламенту. Чи залежить щось від монобільшості, ми дізнаємося за результатами засідання.

Депутати від парламентської фракції "Європейської Солідарності" попросили спікера Дмитра Разумкова забезпечити їх попкорном на екстреному засіданні Верховної Ради в середу, 4 березня. Таким чином представники опозиційної фракції висловили своє ставлення до майбутніх кадрових перестановок у Кабінеті міністрів.

"Проси вам дати доручення керівнику апарату Верховної Ради Штучному В. В. терміново забезпечити наявність та продаж попкорну в закладах харчування Верховної Ради під час пленарних засідань 4 березня 2020 року", - йдеться тексті документа. Підписи під ним поставили соратники п'ятого президента України Петра Порошенка з фракції "ЄС" Володимир Ар'єв, Олексій Гончаренко і Микола Величкович.

Як бачимо, опозиційна фракція, яка не може впливати на кадрові рішення, розважається, вимагаючи від керівництва Ради попкорн. Чи залежить щось від фракції "Слуги народу", яка сформувала однопартійну більшість і може провести будь-яке рішення, покаже майбутнє пленарне засідання.

DT.UA

Спікер Дмитро Разумков на вимогу президента Володимира Зеленського призначив на 4 березня позачергове засідання Верховної Ради.

На зборах фракції "Слуги народу", що відбулося напередодні, Зеленський запропонував депутатам проголосувати за відставку Олексія Гончарука та призначення прем'єр-міністром Дениса Шмигаля.

За даними ZN.UA, Зеленський планує замінити міністра оборони Олексія Загороднюка. Оточення президента пропонує йому три різні кандидатури.

Також Рада може проголосувати за призначення нових міністра охорони здоров'я, міністра соцполітики, міністра окупованих територій і віце-прем'єра з промисловості.

Про свою можливу відставку, а також про розбіжності з головою ОП Андрієм Єрмаком говорив міністр закордонних справ україни Вадим Пристайко.

Крім того, до Ради внесли проекти постанов про недовіру генпрокурору Русланові Рабошапці і директор НАБУ Артемові Ситнику.