UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович пообіцяв виконати всі умови Євросоюзу для асоціації

На переконання президента, переважна більшість євроінтеграційних законів будуть прийняті вже цього пленарного тижня. Решта - у вересні.

Київ готовий виконати всі поставлені Брюсселем умови для підписання в листопаді угоди про асоціацію, заявив після завершення засідання "Вишеградської четвірки" та України у польській Віслі президент Віктор Янукович.

"Ми з надією дивимося на майбутній саміт, який відбудеться у листопаді цього року. Ми налаштовані на те, щоб виконати всі вимоги, які є в України", - сказав він.

На переконання президента, переважна більшість євроінтеграційних законів будуть прийняті вже цього пленарного тижня. "Ми добре розуміємо, що той порядок денний, який Україна затвердила спільно з Європейською комісією, має бути виконано до листопада. Переважна більшість законів буде прийнята цього тижня", - сказав глава держави.

Разом з тим він зазначив, що окремі закони потребують експертної оцінки, у тому числі, з боку Венеціанської комісії. Зокрема, за словами Януковича, це стосується закону про прокуратуру. Ці закони можуть бути прийняті на початку наступної сесії парламенту у вересні.

Як відомо, угоду про асоціацію Україна-ЄС було парафовано у 2012 році. Її може бути підписано на саміті Східного партнерства у листопаді 2013 року у Вільнюсі. Зі свого боку ЄС неодноразово озвучував низку умов, при виконанні яких документ буде підписано. Серед них - реформа правоохоронної системи, вдосконалення виборчого законодавства, усунення вибіркового правосуддя, вирішення питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко. !zn

Читайте також:

В Євросоюз хочуть майже 60% українців

Україна сподівається на допомогу Литви в підписанні угоди про асоціацію з ЄС

Президент Європарламенту вважає, що ЄС не повинен припиняти діалог з Україною через Тимошенко

З євроінтеграційних законопроектів у Раді питання тільки до проекту про протидію дискримінації