UA / RU
Підтримати ZN.ua

Яценюк закликав політиків "забути про чвари та інтриги"

За словами прем'єра, опоненти досі не представили жодного альтернативного плану дій, ні альтернативної команди уряду.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав парламентські фракції відновити коаліцію і дати можливість уряду працювати.

Про це глава Кабміну заявив в ефірі програми "10 хвилин з прем'єр-міністром", яку демонстрували українські телеканали увечері в неділю, 6 березня.

"Для реалізації змін в країні нам потрібна політична та економічна стабільність. Звертаюся до учасників політичного процесу: забудьте про політичні чвари та інтриги. Я пропоную учасникам коаліції відновити стабільність української проєвропейської парламентської коаліції, дати можливість уряду працювати і відповідати перед українським народом", – сказав Яценюк.

Прем'єр-міністр нагадав, що минулого тижня він звертався до політичних опонентів з проханням надати альтернативний план дій і урядову команду для проведення реформ.

"Цього не було зроблено", – зазначив глава уряду.

Яценюк також підкреслив, що чинний Кабмін бере на себе відповідальність за реалізацію урядової програми та проведення реформ.

"Якщо у когось є програма краще, команда сильніше і коаліція готова підтримати, - уявіть її народу України. А зараз вся повнота відповідальності лежить на нас", – резюмував прем'єр-міністр.

Читайте також: Гройсман розповів про склад нової парламентської коаліції

Напередодні в ЗМІ з'явилася інформація про те, що міністр фінансів Наталія Яресько нібито погодилася очолити Кабмін після відставки Яценюка.

Нагадаємо, 16 лютого Верховна Рада не змогла відправити у відставку уряд Яценюка. Вперше в історії України президент не зміг провести через ВР відставку прем'єра, ініційовану ним.

Раніше джерела DT.UA в Адміністрації президента і в Кабінеті міністрів не підтвердили інформацію про те, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк прийняв рішення піти у відставку.

"Цей варіант вирішення кризи - на переговорному столі, як і ряд інших. Однак це не означає, що він вже узгоджений і прийнятий. Ця опція була і залишається опцією зараз", - заявило високопоставлене джерело в АП.

"Просто комусь хочеться видати бажане за дійсне", - додаkj інформоване джерело в оточенні прем'єра.