UA / RU
Підтримати ZN.ua

Володимир Зеленський прокоментував кадрові зміни в Кабміні

За його словами уряду “потрібна нова енергія”.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував кадрові зміни в Кабінеті міністрів. За його словами, ці кроки пов'язані з посиленням держави на різних напрямках. Про це Зеленський заявив під час пресконференції з прем’єр-міністром Ірландії Саймоном Гаррісом.

Зеленський зазначив, що вже говорив про перезавантаження Кабміну та багатьох міністерств. Він подякував міністрам та всій урядовій команді, яка працювала чотири з половиною роки. 

“Нам сьогодні потрібна нова енергія, і ці кроки пов'язані з посиленням нашої держави на різних напрямках”, – розповів Зеленський.

Читайте також: ВРУ розглянула відставки в уряді: депутати звільнили трьох міністрів та віцепрем'єр-міністерку

Президент додав, що не є виключенням міжнародна політика, дипломатія. Водночас глава держави наголосив, що не може прогнозувати, чим займатимуться міністри після відставки. 

“Будуть відповіді, коли будуть запропоновані їм ті чи інші посади. Наразі говорити про це зарано”, – підкреслив Зеленський.

4 вересня Верховна Рада провалила голосування за відставку глави Мінреінтеграції Ірини Верещук. Її звільнення підтримали 214 народних парламентарів, тоді як для прийняття рішення потрібно щонайменше 226 голосів. Також ВРУ не змогла відправити у відставку голову Фонду держмайна Віталія Коваля. Для ухвалення рішення депутатам не вистачило одного голосу.

Натомість ВРУ 243 голосами звільнила очільника Мінстратегпрому Олександра Камишіна. Крім того, депутати прийняли відставку віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної. Також Рада проголосувала за відставку міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця та очільника Мін’юсту Дениса Малюську.

Верховна Рада також мала розглянути відставку глави Міністерства закордонних справ Дмитра Кулеби, якого на цій посаді за даними ZN.UA має замінити Андрій Сибіга. Однак заступник голови ВРУ Олександр Корнієнко перед голосуванням оголосив перерву і зупинив розгляд питання. Народний депутат з фракції «Голос» Ярослав Железняк зазначив, що проти розгляду виступили «слуги народу», бо боялися, що не вистачить голосів для звільнення міністра.