UA / RU
Підтримати ZN.ua

Волкер вказав на неготовність України та Грузії до вступу до НАТО

Американський дипломат припустив можливість розширення НАТО в осяжному майбутньому.

Україна і Грузія досягли певного прогресу, але поки ще не готові до вступу до НАТО, вважає постійний представник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер.

"Сьогодні Грузія не готова стати членом НАТО. Порівняно з Україною Грузія має більший прогрес. Маю на увазі прозорість, внесок Грузії в міжнародну безпеку, реформи в оборонній сфері, боротьбу з корупцією і так далі. Однак не думаю, що в НАТО сьогодні хто-небудь скаже про готовність прийняти Грузію", - заявив американський дипломат в інтерв'ю грузинському виданню Kviris Palitra.

Він підкреслив, що Тбілісі слід звернути увагу на функціонування демократичних інститутів, а також вказав на перспективи розширення Альянсу в найближчому майбутньому.

"У Грузії повинна бути успішна, прозора, безпечна демократія, як в інших країнах НАТО. Вона повинна підготуватися бути в перших рядах, коли НАТО прийме рішення про подальше розширення", - підсумував Волкер.

Результати соцопитування, проведеного за замовленням Ялтинської європейської стратегії (YES), свідчать, що 58% громадян Німеччини, Франції, Британії, Італії, Нідерландів, Польщі та Литви підтримують вступ України до НАТО.

Детальніше про результати дослідження YES читайте в статті Тетяни Сіліної "Відлуння наших справ" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".