UA / RU
Підтримати ZN.ua

Волкер підтримав призначення спецпредставника Євросоюзу щодо Донбасу та Криму

Американський дипломат готовий працювати разом, у випадку призначення спецпредставника ЄС.

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив про свою підтримку ініціативи Європейського парламенту щодо призначення спецпредставника Євросоюзу з питань Донбасу і Криму. В інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" він сказав, що готовий працювати разом, у випадку призначення спецпредставника ЄС.

"Я вважаю, що це чудова ідея. Я зустрічався з членами Європарламенту близько двох тижнів тому. І я закликав їх продовжувати тримати Донбас і Крим у фокусі їхньої уваги", - розповів Волкер.

Він підкреслив, що про схід України не можна забувати, оскільки "війна триває і люди там досі щодня потерпають від серйозної гуманітарної кризи".

"Нам не можна допустити, щоб все це зникло з суспільної свідомості. Дуже важливо, що ми зосередили нашу увагу на цих проблемах", - зазначив американський дипломат.

Волкер також повідомив про те, що збирається відвідати Україну в листопаді.

Нагадаємо, що Європарламент прийняв жорстку резолюцію із закликом посилення санкційного тиску на РФ у разі загострення ситуації в акваторії Азовського моря. Також Європарламент призначив нового спецпредставника ЄС з питань Донбасу і Криму, й розширив сфери дії місії ОБСЄ в Україні, включивши морські перевезення.

Раніше у Держприкордонслужбі України заявляли про те, що Росія затримала вже понад 150 іноземних суден, що прямували до українських портів в Азовському морі. Російська сторона дуже довго видає дозволи для проходження Керченською протокою кораблям, що прямують до портів України.

12 жовтня президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про захист національних інтересів у Чорному та Азовському морях і в Керченській протоці.

Детальніше про суть рішень з відстоювання інтересів України читайте в статті Володимира Кравченка "Напівзамкнений Азов" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".