UA / RU
Підтримати ZN.ua

Власенко наполягає, що Тимошенко позбавили права брати участь у допиті свідків у "справі Шербаня"

Судді Печерського суду, за словами захисника, Тимошенко позбавили права особисто брати участь у допиті свідків.

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає, що Печерський суд позбавив його підзахисну права особисто брати участь у допиті свідків у справі про вбивство депутата Євгена Шербаня. Таку думку він висловив у своїй статті для "Дзеркала тижня. Україна".

"Мотивування: "Є Акт, складений пенітенціарною службою про її відмову". Демонструємо суду десяток власноручних заяв Тимошенко з вимогою доставити її в суд, - суддя не реагує. "У неї було право, вона його використала". Кажемо: "То вже нехай пенітенціарна служба складе акт, що Юлія Тимошенко зізналася у всьому, і покладемо край цьому фарсу". Реакції жодної", - пише автор.

"Друга "ідея" суддів Печерського суду полягає в тому, що під час допиту свідка в судовому засіданні на стадії досудового слідства учасники не мають права ні заявляти судді відводи, ні заявляти клопотання. Мотивування: "Це не передбачено статтею 225 КПК України". Але це не передбачено жодною статтею, котра регламентує конкретні слідчі або судові дії. Це передбачено нормами, які містяться в розділі "Учасники процесу", і в ст. 225 КПК жодних обмежень із цього приводу немає. Однак кого це хвилює, якщо треба посадити Тимошенко довічно? Кого хвилюють базові права людини, якщо є політичне замовлення? Ось така практика застосування нового КПК", - пише Власенко.

Докладніше читайте в матеріалі "Читав і засуджую. Протестовано на собі" в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна".

Читайте також:

"Не читав, але засуджую..."

Адвокат: Оскарження нового КПК у Конституційному суді не буде ефективним

Новий КПК фактично позбавив українців права на захист

Новий КПК був прийнятий з політичних міркувань і з порушенням законодавства