UA / RU
Підтримати ZN.ua

Виступ президента Зеленського під час безпекової конференції у Мюнхені: онлайн

Його промова особливо важлива на тлі зростаючої російської загрози та даних союзників про те, що ймовірне вторгнення може відбутися "найближчими днями". 

Президент України Володимир Зеленський на тлі загострення ситуації на сході України все ж відправився у Мюнхен для виступу на безпековій конференції. Його промову транслюють багато українських телеканалів, а також пресслужба офісу президента. 

Перед своєму промовою Зеленський провів переговори з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Сторони обговорили безпекову ситуацію в Україні та подальші кроки для досягнення деескалації. 

Читайте також: Можливе вторгнення Росії: чи буде атака з Придністров'я?

Нагадаємо, учора президент США Джо Байден заявив, що він впевнений в тому, що РФ нападе на Україну (щодо Києва у Москви, за даними США, теж є плани) вже найближчими днями. Проте він не відкидає дипломатичний шанс врегулювання ситуації. Згодом в ОП заявили, що наразі "не постає питання, чи не погоджуватися з заявами" американського лідера. 

У Центрі оборонних стратегій проаналізувати ситуацію на Донбасі та порівняли ресурси російських бойовиків й ЗСУ. Експерти зазначили, що реалізація РФ сценарію "повномасштабного вторгнення" є малоймовірною. Але не варто відкидати застосування провокацій.

Про нову колективну угоду і «пекельні» санкції читайте в статті Дмитра Наталухи ""Будапешт-2": 10 кроків, які зупинять Путіна" для читачів ZN.UA.