UA / RU
Підтримати ZN.ua

Від 3 до 5 років: в Раді мають намір карати чиновників за заперечення анексії Криму Росією

Проєкт закону вже внесений до Верховної Ради

У Верховній Раді України зареєстрували проєкт закону, який передбачає введення кримінальної відповідальності за «публічне заперечення представником влади тимчасової окупації частини території».

Як повідомляється на сайті парламенту, законопроєкт подали депутати фракції «Європейська солідарність».

Проєктом закону пропонується карати позбавленням волі на термін від 3 до 5 років з конфіскацією майна або без такої за «публічне заперечення представником влади тимчасової окупації частини території України Росією, поширення їм публічних висловлювань, які прямо або побічно містять ознаки визнання законності тимчасової окупації Росією території України, підтримки дій Росії щодо порушення норм міжнародного права у вигляді посягання на територіальну цілісність України, повного або часткового виправдання дій Росії, спрямованих на окупацію частини території України».

Нагадаємо, за оцінками Офісу генпрокурора, анексія Криму Росією завдала Україні близько 1 трильйона гривень збитку.

Попри кремлівську пропаганду про невідворотність «возз'єднання» Криму з Росією, економічна і соціальна інтеграція нових територій в існуючу державу є дуже дорогою справою. Тому головне питання полягає не в тому, чи хочуть росіяни Крим чи ні, а в тому, чи готовий російський народ заплатити повну ціну за це зухвале територіальне розширення своєї держави

І будуть росіяни, як і раніше, готові до цього, коли різні економічні та соціальні наслідки пандемії почнуть проявлятися в повній мірі? Читайте в статті Андреаса Умланда «Чи хочуть росіяни платити» для ZN.UA.