UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вибори на Черкащині: виборчком залишив протоколи «під захистом» аркуша паперу

«На сторожі» документів також перебував підсунутий під двері стілець.

Члени ОВК Черкащини під час опрацювання результатів довиборів до Верховної Ради щонайменше двічі порушили закон: коли вирішили зробити перерву в безперервному засіданні і коли залишали бюлетені у незамкненій кімнаті, «опломбованій» аркушем паперу А4. На порушення звернула увагу спостерігачка «Руху ЧЕСНО» Ірина Латиш.

«Двері заклеїли на А4 і пішли. Шматок паперу назвали пломбою. Звісно, ніхто навіть не чекав, поки А4 висохне. Але члени ОВК вирішили все ж таки посилити елемент захисту дверей. Вони підперли двері... стільцем», - розповідає Латиш.

Втім, така система не завадила б зацікавленим особам відсунути меблі, відклеїти аркуш, зайти, підтасувати результати, і вийти, повернувши «захист» на місце.

Окрім цього порушення, члени виборчкому відмовлялися розпочати засідання через брак кворуму і не хотіли приймати  протоколи зі 100 ДВК.

Читайте також: В Черкаській області невідомі люди у списках відмічають тих, які вже проголосували: фото, відео

Нагадаємо, проміжні вибори до парламенту у 197-му окрузі провели у зв'язку із достроковим припиненням повноважень народного депутата Олександра Скічка.

Докладніше про політичні розклади на окрузі читайте у статті Ірини Латиш «Вибори нардепа від Черкащини. «Дивіться, хто йде!»» для читачів ZN.UA.