UA / RU
Підтримати ZN.ua

Верховна Рада звільнила Чернишова з посади глави Мінрегіону – він може очолити «Нафтогаз»   

Сьогодні Юрій Вітренко відпрацьовує останній день на посаді голови "Нафтогазу".

Верховна Рада проголосувала за звільнення Олексія Чернишова з посади міністра розвитку громад та територій, відповідний проєкт постанови №8173 підтримали 279 депутатів.

ZN.UA ще у вересні писало, що Чернишова планують призначити головою "Нафтогазу" після звільнення Юрія Вітренка. Однак 1 листопада голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков направив на ім‘я прем'єр-міністра Дениса Шмигаля листа у якому йдеться про те, що призначення Чернишова головою "Нафтогазу" було б незаконним.

Читайте також: «Гоп-стоп уряду»: як Вітренко шантажував Шмигаля, щоб намалювати прибутки «Нафтогазу»  

Чернишов прийшов у політику із приватного бізнесу. З жовтня 2019 року очолював Київську облдержадміністрацію. З 4 березня 2020 року обіймав посаду міністра розвитку громад та територій України.

1 листопада Кабінет міністрів звільнив Юрія Вітренка з посади голови правління "Нафтогазу". Він продовжить там працювати до 3 листопада 2022 року включно. Нещодавно енергетик Микола Тесля пояснював у статті «”Нафтогаз” має бути зруйнований», чому "прибуток", який обіцяв Юрій Вітренко "Нафтогазу", існує лише на папері.