UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ватажок "ДНР" знову переніс дату місцевих виборів

Керівник бойовиків Олександр Захарченко своїм указом призначив місцеві вибори на 20 квітня 2016 року.

Ватажок бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко затвердив дату місцевих виборів в окупованому Донбасі на 20 квітня 2016 року.

"Голова Донецької Народної Республіки Олександр Захарченко підписав Указ № 381 від 9 жовтня 2015р. про перенесення дати виборів. День проведення перших виборів місцевих голів, визначений Указом Глави ДНР від 16 вересня 2015 року № 358, переноситься з 18 жовтня 2015р. на 20 квітня 2016 року", - йдеться в повідомленні. на сайті так званого "Верховного суду ДНР".

Примітно, що напередодні бойовики також призначали вибори на 21 лютого і 20 березня 2016 року.

Читайте також: Ватажок "ДНР" припинив "передвиборну агітацію" псевдовиборів – ІС

Як відомо, однією з домовленостей "нормандської четвірки" 2 жовтня було перенесення виборів "ДНР" і "ЛНР" які були заплановані на 18 жовтня і 1 листопада всупереч українському законодавству і Мінським угодами.

6 жовтня "ДНР" і "ЛНР" погодилися перенести місцеві вибори в Донбасі, проте традиційно висунули ряд умов: особливий статус Донбасу, відсутність переслідування і покарання осіб - учасників подій на території Донецької і Луганської областей, а також прийняття поправок до Конституції в узгодженій з бойовиками редакції.

Як писав Сергій Рахманін у статті для DT.UA"Конституляція?", Захід намагається змусити Київ провести вибори в окупованому Донбасі. Європа, а з недавніх пір і Сполучені Штати, не бачать в осяжному майбутньому іншого виходу із ситуації, ніж той, який запропоновано Мінськими угодами. У конституційній децентралізації вони бачать шлях локалізації, замороження конфлікту, що дозволить на деякий час звільнитися від головного болю з приводу України.