UA / RU
Підтримати ZN.ua

ВАКС засудив за корупцію 19 осіб

З 2019 року ВАКС виніс 16 вироків у справах САП і НАБУ.

За час роботи Вищого антикорупційного суду (з вересня 2019 року) тюремні терміни за корупцію отримали 19 осіб. Про це повідомляє в суботу, 14 серпня, Національне антикорупційне бюро.

Відзначається, що у справах НАБУ і САП ВАКС виніс 16 вироків щодо 19 осіб, 14 з яких вступили в силу. Більшість справ стосувалися злочинів, пов'язаних з неправомірною вигодою.

"Крім позбавлення волі, ВАКС конфіскував все необхідне майно суддів Малиновського райсуду Одеси і Господарського суду Одеської області. До останнього також застосована спеціальна конфіскація - в доход держави звернуто 250 тисяч гривень. А також конфісковано автомобіль екс-директора ВАТ«Кіровоградгаз», засудженого за розтрату 8,6 мільйона гривень", - йдеться у висновках НАБУ.

Всього, за даними НАБУ, за час роботи цього відомства понад 300 обвинувальних актів щодо майже 600 осіб були скеровані в суд, про корупцію чиновників прийнято 56 обвинувальних вироків, що вступили в законну силу.

Читайте також: Боротьба з корупцією в Україні: дохід держбюджету від АРМА за пів року зріс на 368%

Відзначимо, в 2020 році за корупцію до відповідальності притягнули понад 5 тисяч осіб. Детальніше про те, скільки країна щорічно втрачає на схемах, читайте в статті Юлії Самаєвої "Корупційний калькулятор".