UA / RU
Підтримати ZN.ua

В п'ятницю Шмигаль відзвітує в Раді щодо паводків в Україні та кадрових питань

Прем'єр виступить під час "години запитань до уряду".

У п’ятницю, 3 липня, під час “години запитань до уряду” у Верховній Раді виступить прем’єр-міністр Денис Шмигаль, заявив під час погоджувальної ради голова парламенту Дмитро Разумков. За словами спікера, заслухати очільника уряду запропонували всі депутатські фракції. 

Зокрема, Шмигаль відзвітує щодо ситуації з паводками у західній Україні. Також депутати хочуть заслухати прем’єра щодо деяких кадрових питань та використання коштів для боротьби з коронавірусом. 

Якщо говорити про кадрові призначення, то, ймовірно, мова піде про призначення Сергія Шкарлета в.о. міністра освіти України. Спочатку планувалося призначити його міністром, однак профільний комітет Ради відхилив його кандидатуру. Зазначимо, що наукові досягнення в. о. міністра виявилися в центрі скандалу - в його статтях і монографіях виявлено плагіат. 

Читайте також: Шкарлет має "ясне бачення" і "менеджерський досвід": Шмигаль пояснив призначення в.о. міністра освіти

При цьому паводки в західних регіонах України, за оцінками уряду, перевершили за масштабом ті, що сталися у 2008 року. Найбільше від “великої води” постраждала Івано-Франківська область. На ліквідацію наслідків повені на Заході України Кабмін виділив майже 750 млн гривень. 

СБУ відкрила кримінальне провадження за статтею "Екоцид", в СБУ запевнили, детально вивчають причини та передумови, які могли привести до таких наслідків. За однією з версій, розгул стихії може бути пов'язаний з незаконною вирубкою лісу і бездіяльністю уповноважених осіб. 

Детальніше про ймовірні причини лиха в західних регіонах України читайте в статті Юлії Самаєвої "Карпатська різанина бензопилою" для читачів ZN.UA.