UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Нью-Йорку з міського бюджету виділять 2 млн доларів для українських біженців

У Сполучених Штатах почала працювати програма тимчасової еміграції «Єдність заради України».

Нещодавно президента США Джо Байден оголосив про масштабну програму сприяння переміщеним особам з України. Одним з перших на заклик лідера нації відгукнувся мер Нью-Йорку та оголосив про виділення 2 мільйонів доларів для українців які проживають у місті та рятуються від військової агресії РФ. Про ініціативу Еріка Адамса повідомляє Укрінформ.

«Нью-Йорк є домівкою для найбільшої української громади Америки, і ми солідарні з усіма постраждалими як тут, так і за кордоном», - заявив мер Нью-Йорку. «Ми - місто іммігрантів і готові з розпростертими обіймами надати будь-яку необхідну підтримку новоприбулим».

Під час брифінгу, на який Ерік Адамс прийшов з великим значком «Підтримуємо Україну», розповів на які послуги для українців будуть спрямовані виділені кошти. 

Грошова допомога націлена на юридичні послуги для українців, послуги перекладу та розв'язання соціальних питань. Координацією цільовою допомогою здійснюватиметься міськими агенціями та українськими громадськими організаціями.

Читайте також: У Швейцарії біженці більше не зможуть самі вибирати, де їм жити

Генеральний консул України у Нью-Йорку Олексій Голубов вважає, що оперативні дії мера Адамса, свідчать про серйозну налаштованість американців дедалі активніше допомагати та підтримувати українців.

Раніше в США запровадили статус тимчасового захисту для громадян України. Він надасть можливість українцям залишитися у Сполучених Штатах півтора року з можливістю подання документів на дозвіл на працевлаштування в країні.