UA / RU
Підтримати ZN.ua

В МЗС Франції підтвердили, що Макрон хоче відвідати Україну — Кулеба

Дата поки що не називається. 

Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що у французькому зовнішньополітичному відомстві підтвердили плани президента Емманюеля Макрона про візит до України. Про це під час спільного брифінгу з міністром закордонних справ Франції Жаном-Ів Ле Дріаном заявив сам Кулеба. 

"Ми чекаємо з нетерпінням на новий етап співробітництва - візит президента Франції Емманюеля Макрона до України. І міністр Де Дріан підтвердив сьогодні намір президента Макрона здійснити такий візит, який стане символічним та знаковим для наших двосторонніх відносин", - заявив Кулеба. 

Сам Ле Дріан заявив про сподівання, що Макрон відвідає Україну вже до кінця року. 

Читайте також: Макрон і Путін обговорили ситуацію в Донбасі і Афганістані

Нагадаємо, Ангела Меркель прилетіла до Києва 22 серпня, перед цим вона провела переговори з президентом РФ Володимиром Путіним у Москві.

Канцлерка підтвердила прихильність Німеччини до збереження транзиту російського газу через територію України після 2024 року і вказала на необхідність активізації нормандського формату і проведення саміту лідерів України, Німеччини, Франції та Росії.

Детальніше про те, чим розчарувала канцлер Німеччини, і на що очікувати Україні далі - читайте в статті Костянтина Єлісєєва "Візит «вибачення» Меркель".