UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна задоволена підсумками саміту Східноєвропейського партнерства - Кулеба

МЗС України вважає поїздку до Брюсселя успішною.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підбив підсумки саміту Східноєвропейського партнерства, що відбувся в Брюсселі. Про деталі перебування української делегації у столиці Бельгії Кулеба розповів у своєму влозі у Фейсбук.

Очильник українського зовнішньополітичного відомства залишився задоволеним результатами проведених зустрічей у рамках саміту, оцінив успішність переговорів президента Зеленського у форматі очної зустрічі з новим канцлером Німеччини Олафом Шольцем та подальшого спільного тристороннього спілкування з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Керівник МЗС зауважив, що зустріч трійки лідерів Норманді дозволила опрацювати основні дії сторін у рамках формату, а також виробити спільну стратегію щодо впливу на Росію з метою повернути її за стіл переговорів.

Головний дипломат країни також позитивно оцінив зустріч Володимира Зеленського з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, під час якої Столтенберг в черговий раз запевнив Україну в тому, що рішення про вступ країни до Північноатлантичного військового блоку прийматиметься в рамках дискусії між Україною та членами Альянсу, а не за рішенням третіх країн.

Кулеба зазначив, що на задане питання про те, коли Україна стане членом НАТО, було отримано ствердну відповідь за фактом вступу, проте без чіткого визначення року.

У Брюсселі президент Володимир Зеленський зустрівся з лідерами держав-членів Євросоюзу та асоційованих країн-партнерів, обговорювалася ситуація у регіоні.

Детальніше про те, чому Євросоюз має надати Україні, Грузії та Молдові перспективу членства, читайте у статті Миколи Точицького "Ілюзорна безхмарність Східного партнерства".

Читайте також: У МЗС вважають, що "Асоційоване тріо" стане драйвером змін політики "Східного партнерства"

Президент України Володимир Зеленський у Брюсселі в рамках шостого саміту Східного партнерства провів тристоронню зустріч з лідерами Німеччини та Франції — Олафом Шольцем та Еммануелем Макроном.