UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна чекає від партнерів підтверджених строків членства в ЄС і НАТО – Зеленський

На думку президента, на шляху європейської і євроатлантичної інтеграції «зроблено достатньо».

Президент України Володимир Зеленський, вважає, що Україна достатньо просунулася шляхом європейської інтеграції, і готова отримати від партнерів чіткі підтвердження того, коли і як буде членом Європейського Союзу та НАТО.

«Для нас НАТО - гарантія безпеки, перш за все. І запорука добробуту. Україна і український народ, я вважаю, вже достатньо зробили, щоб отримати від наших партнерів чіткі підтвердження того, коли і як Україна буде членом ЄС і НАТО », - наголосив Зеленський, виступаючи на форумі «Україна 30. Міжнародна політика».

Читайте також: На цей момент умови для прийому України в НАТО не склалися — МЗС Франції

Нагадаємо, 5 травня президенти України і Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда підписали Декларацію про європейську перспективу України. Документ засвідчив підтримку України Польщею на шляху до членства в Європейському Союзі. У березні цього року Україна підписала аналогічну Декларацію з Литвою.

Вступ України у Євросоюз і Північноатлантичний альянс – питання політичне. «У НАТО завжди були проблеми з країнами, де йде війна. Безумовно. Тому що одна з переваг НАТО - п'ята стаття Вашингтонського договору. І всі бояться бути з Росією в прямій війні», - пояснює пані посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен.

На думку дипломата, Україні варто готуватися до членства і проводити необхідні реформи, щоб встигнути скористатися вікном можливостей, коли з'явиться політичне рішення розширити ЄС і НАТО. Детальніше читайте в інтерв'ю Тетяни Силіної із пані послом Німеччини Анкою Фельдгузен «Усі бояться бути з Росією в прямій війні» у ZN.UA.