UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США підтвердили інформацію ZN.UA про візит Блінкена

Держсекретар відвідає також Берлін. 

Державний департамент США підтвердив інформацію ZN.UA про те, що завтра в Україну з візитом прибуде глава відомства Ентоні Блінкен. Про це зазначає пресслужба Держдепу. 

Крім того, Блінкен відвідає також Берлін. 

"Держсекретар США Ентоні Блінкен вирушить до Києва та Берліну 18-20 січня", - наголошується заяві Держдепу. 

Там підтвердили, що причиною поїздки є ситуація на українському кордоні. 

Завтра, 19 грудня, Блінкен повинен зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. 

"Секретар також зустрінеться з працівниками та родинами посольства США, щоб повідомити про зусилля Департаменту щодо планування непередбачених ситуацій, якщо Росія наважиться на подальшу ескалацію", - повідомляє Держдеп. 

У Берліні сторони також говоритимуть про російську агресію та шляхи вирішення проблеми. 

Читайте також: Кулеба та Блінкен обговорили подальші кроки стримування агресії Росії

12 січня у Брюсселі відбувся другий з трьох раундів переговорів щодо так званих "гарантій безпеки" - між Росією та НАТО. Після нього у Штатах попередили, що Москва не заявляла про свою готовність провести деескалацію на Донбасі, хоча й про те, що цього не станеться, не говорила. У Путіна, в свою чергу, негативно оцінили перемовини, під час яких Альянс відмовився закрити двері для України. 

Глава МЗС РФ Сєргєй Лавров згодом заявив, що "терпінню Росії прийшов кінець". За його словами, якщо Альянс не погодиться на вимогу Кремля, то це ризикує закінчитися відповіддю, яка "може бути різною". 

Про позитивні та негативні результати консультацій у Женеві читайте у статті Олексія Їжака "Чи відведе Путін війська від України після переговорів зі США?".