UA / RU
Підтримати ZN.ua

У СІЗО Стерненка немає: адвокат не знає, куди відвезли активіста

Адвокати не можуть зв'язатися зі своїм підзахисним

Адвокат заарештованого 23 лютого активіста Сергія Стерненка Масі Найєм заявив, що не знає, де знаходиться його підзахисний.

У коментарі "Нового часу" Найєм сказав, що активіста немає в СІЗО, а у його захисників немає з ним контактів і вони не можуть з ним зв'язатися:

«Зараз невідомо, де він, - в СІЗО його немає... Нам не дають відповіді, ні де він в СІЗО, ні де він може бути».

Читайте також: Акція на захист Стерненка: на Банковій почалися зіткнення з поліцією

Нагадаємо, 23 лютого Приморський суд Одеси визнав активіста Сергія Стерненка винним у викраденні людинита засудив його до 7 років та 3 місяців позбавлення волі. Сторона захисту одразу ж заявила, що подаватиме апеляцію

Вже через декілька годин після винесення вироку в "Голосі" заявили про початок збору підписів за відставку з посади генпрокурора Ірини Венедіктової. 

У 2015 році Стерненка звинуватили у викраденні депутата партії "Довіряй ділам" Геннадія Труханова Сергія Щербіча. Активіст нібито організував викрадення народного обранця, аби заволодіти його коштами - 300 гривнями. Основою для цієї справи є лише свідчення самого Щербіча.

Детальніше про справу Щербіча, у викраденні й катуванні якого Стерненка звинувачували 2015-го, читайте в матеріалі Інни Ведернікової "Справа Стерненка. Хроніки реваншу".