UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росії заявили, що поважають територіальну цілісність України, але за певних умов

Міністр закордонних справ РФ звинуватив у руйнуванні територіальної цілісності "тих, хто здійснив переворот".

Російський міністр закордонних справ Сєргєй Лавров за підсумками 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН заявив, що РФ поважає територіальну цілісність України, але за умов, проголошених Декларацією про державний суверенітет нашої держави в 1990 році. Його слова цитують пропагандистські ЗМІ.

Глава ворожого МЗС зазначив, що Москва ще в 1991 році визнала суверенітет України. За його словами, у декларації закріплено "багато хорошого", зокрема, нібито прямо згадана повага до прав російської мови.

"Але в Декларації незалежності було одним із головних для нас моментів, що Україна буде позаблоковою країною, не вступатиме ні в які військові альянси. У тій редакції, за тих умов ми територіальну цілісність України підтримуємо", – заговорив Лавров.

Читайте також: Atlantic Council викриває абсурдність російської пропаганди про "нацистську Україну"

Слідуючи тезам російської пропаганди, далі він натякнув, що наша держава буцімто не поважає принцип самовизначення народів. Міністр опосередковано визнав, що це для Кремля підстава порушувати суверенітет і територіальну цілісність.

Згодом російський дипломат продовжив казки про "бомбардування" жителів Донбасу: "У нас жодних проблем немає з територіальною цілісністю України, вона була зруйнована тими, хто здійснив та підтримав переворот, лідери якого оголосили війну проти власного народу та стали бомбити свій власний народ".

Читайте також: У Кремлі заявили, що Макрон і Шольц «практично втратили» можливість бути посередниками

Напередодні в Кремлі заявили, що в разі поновлення діалогу між Україною та РФ "Києву доведеться починати переговори із визнання реалій, що з'явилися з березня 2022 року".