UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Раді пропонують обмежити право на поруку для найвищих посадовців

У парламенті зареєстрували відповідний законопроект.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №4222, який пропонує скасувати право найвищих посадовців на особисту поруку від топ-чиновників у справах про масштабну корупцію. Згідно з даними на сайті Ради, документ зареєстрували 15 жовтня депутати з фракції “Голос”.

На сайті Верховної Ради ще немає тексту законопроекту “Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо особистої поруки”. Про його зміст повідомили у пресслужбі “Голосу”. 

Так, проект закону пропонує скасувати право на особисту поруку від топ-чиновників для: 

Читайте також: В ЄС нагадали Зеленському, як боротися з корупцією

Напередодні про топ-корупціонерів згадував президент Володимир Зеленський, коли озвучував перше питання для “всеукраїнського опитування”, запланованого на 25 жовтня. Зокрема, питання звучало так: “Чи потрібно ввести довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах?”.

При цьому ексміністр оборони Анатолій Гриценко звернув увагу на те, що Зеленський міг запровадити жорстке покарання для топ-корупціонерів ще рік тому.

Сам Зеленський назвав опитування демо-версією або "пробником" майбутнього референдуму. Джерела ZN.UA в Офісі президента повідомляли про те, що в опитування могли включити питання щодо окупованих Криму й Донбасу, а також питання, що цікавлять молодь - про легалізацію канабісу. Опитування будуть проводити в форматі екзит-полу за кошти приватних осіб. 15 жовтня ЗМІ опублікували повний список питань, які нібито мають включити до так званого всеукраїнського опитування.