UA / RU
Підтримати ZN.ua

У "Нафтогазі" визначилися з кандидатурою спікера

Він вже понад десять років працює на різних посадах у фінансовій галузі. 

Спікером НАК "Нафтогаз Україна" став Максим Білявський. Від сьогодні він виконуватиме роботу директора з інтегрованих комунікацій, повідомляє пресслужба "Нафтогазу". 

"Бачу своїм завданням зробити роботу НАК відкритою та прозорою через надання повної, компетентної та неупередженої інформації. Впевнений, такий підхід сприятиме як професійному галузевому діалогу, так і кращому розумінню роботи НАК українським суспільством та міжнародними партнерами", — зазначив Білявський.

Речник відповідатиме за реалізацію зовнішньої і внутрішньої політик підприємства. 

Білявський вже понад десять років працював на різних посадах у фінансовій галузі. Кар'єру він розпочав у сфері експлуатації та диспетчеризації магістральних газопроводів.

Через деякий час він очолив відділ зв'язків з громадськістю в АТ "Укртранснафта". Згодом став директором з персоналу ПАТ "Магістральні газопроводи України", а також радником міністра енергетики і вугільної промисловості.

До призначення Білявського в "Нафтогаз" він обіймав посаду політичного експерта Українського інституту економічних та політичних досліджень ім. О. Разумкова.

Читайте також: "Нафтогаз" таки направить у Держбюджет кошти з резервів – рішення уряду

США, ЄС та МФО висловили глибоке занепокоєння рішенням українського уряду розпустити наглядова рада і замінити главу "Нафтогазу", засумнівавшись в прихильності України курсу реформ в корпоративному управлінні.

Під час пресконференції з держсекретарем Ентоні Блінкеном Президент України Володимир Зеленський ухилився від питання про НАК "Нафтогаз". При цьому Блінкен, перераховуючи реформи, які необхідно впровадити в Україні, першою назвав реформу корпоративного управління.

Крім того, в розмові з представниками громадянського суспільства, бізнесу та антикорупційних органів України держсекретар США вказав, що рівень і якість підтримки України залежить від рівня проведення реформ в галузі управління та антикорупції. При цьому він не приховав шоку від руйнування корпоративного управління в "Нафтогазі".

У розпорядженні ZN.UA опинився урядовий темник, присвячений ситуації зі зміною керівництва НАК "Нафтогаз ". У документі зібрані готові відповіді на більшість незручних запитань, які можуть ставити чинній провладній команді після одіозної зміни керівництва компанії. Питанням про відносини друзів України за кордоном окремо присвячено кілька частин темнику. Ми опублікували основні посили з них і повний текст документа для ознайомлення читача з логікою державної брехні та техніками окозамилювання.