UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Клімкіна підтвердили зустріч "Нормандської четвірки" на рівні політдиректорів

Зустріч политдиректоров "Нормандської четвірки" заплановано на кінець поточного тижня.

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили інформацію про підготовку зустрічі "Нормандської четвірки" на рівні політичних директорів, проведення якої заплановано на кінець поточного тижня.

"Так, плануємо таку зустріч наприкінці тижня", - повідомив політичний директор українського зовнішньополітичного відомства Олексій Макєєв в коментарі інформагентству "Інтерфакс - Україна" увечері в понеділок, 23 липня.

Раніше про підготовку зустрічі журналістам повідомив статс-секретар заступника міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін. За його словами, РФ спробує нав'язати учасникам зустрічі проведення так званого "референдуму" на окупованих територіях Донбасу. Цю пропозицію, за даними американських медіа, президент РФ Володимир Путін озвучив у ході зустрічі з президентом США Дональдом Трампом у Гельсінкі 16 липня. У МЗС України і Держдепартаменті США пропозицію Путіна категорично відкинули.

Нагадаємо, 11 червня у Берліні відбулася зустріч міністрів закордонних справ країн "Нормандської четвірки". Керівники МЗС України, Франції, Німеччини і Росії вперше обговорили розміщення міжнародного миротворчого контингенту ООН в ОРДЛО. У порядку денному були також питання безпеки і звільнення українських заручників у ОРДЛО, а також політв'язнів, яких утримують на території РФ і в анексованому Криму.

Попередні переговори міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії відбулися 18 лютого 2017 року. 24 березня 2017 року зустріч представників міністерств закордонних справ "Нормандської четвірки" в Парижі пройшла без участі Росії.

Детальніше про перебіг Мінського процесу читайте у статті Сергія Рахманіна "Неоголошена війна" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".