UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Єгипті можуть створити хаб українських компаній - Офіс президента

Президенти України і Єгипту обговорили перспективи співробітництва

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Єгипту Абделем Фаттахою Ас-Сісі. Про це інформує Офіс президента.

Зеленський підкреслив важливість подальшої співпраці з Єгиптом, який є головним торговим партнером України в Африці, і підтвердив готовність розвивати двосторонні відносини і нарощувати поставки вітчизняної продукції на ринок Арабської Республіки Єгипет.

Під час розмови глави держав домовилися про проведення засідання Міжурядової спільної комісії з економічного і науково-технічного співробітництва між Україною і АРЄ, переговорів міністрів закордонних справ.

Президент Єгипту сказав, що держава зацікавлена у співпраці з Україною у всіх сферах. Серед них - можливість створення хаба українських компаній і їх участі в єгипетських індустріальних зонах.

Читайте також: Єгипетські готелі переходять на українську мову — вітчизняному ТБ такий подвиг поки що не по зубах

Раніше повідомлялося про те, що Алжир має намір збільшити імпорт українського зерна через кліматичні зміни. З цією метою в країні будуть наближені існуючі тендерні вимоги до імпорту зерна до загальноприйнятих стандартів.

Також під час транспортування в Туніс затонуло судно, що перевозило 7 тисяч тонн пшениці з України.