UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Білому домі назвали дату переговорів Зеленського і Байдена

Дискусія відбудеться після розмови Байдена з Путіним.

Уже другі за місяць переговори президента України Володимира Зеленського з президентом США Джо Байденом мають відбутися у неділю, 2 січня. Про це повідомляє із Білого дому журналіст Daily Caller Шелбі Талкот.

За інформацією кореспондентки Associated Press Дарлін Супервіль, Байден у черговий раз підтвердить підтримку США суверенітету та територіальної цілісності України. Президенти обговорять нарощування військових сил РФ на кордонах України та можливі дипломатичні шляхи для деескалації напруги. 

Розмова відбудеться після 50-хвилинної дискусії Байдена з Владіміром Путіним, яка відбулась у четвер. Це була вже друга телефонна розмова президентів США і РФ у грудні. Після розмови на початку місяця глава Білого дому заявив, що «Путін отримав повідомлення США і все зрозумів».

17 грудня Міністерство закордонних справ РФ показало проєкт договорів між Росією із США та НАТО про взаємні «гарантії безпеки». Москва хоче, щоб НАТО відмовилось від приєднання України та пообіцяло не здійснювати будь-яку військову діяльність в Україні, Східній Європі, Закавказзі та Центральній Азії.

Читайте також: Байден назвав Путіну два підходи США до Росії, які залежатимуть від подальших дій Москви

Водночас Захід продовжує закликати Росію до дипломатичного врегулювання напруженості на кордоні з Україною, відкладаючи запровадження жорстких санкцій.

Про те, як не допустити ігнорування західними партнерами інтересів України, які інструменти дипломатично-психологічного впливу задіяти, щоб захистити безпекові інтереси нашої країни та надати їй статус учасника торгів із важливих для неї питань, читайте у статті Олександра Самарського «Як зберегти Україну під час торгів Путіна з Байденом».