UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЦВК назвала дату другого туру місцевих виборів у понад 10 містах

Центрвиборчком назвав дві дати.

Другий тур місцевих виборів вже призначили у дев’яти областях України, повідомила пресслужба Центральної виборчої комісії у Facebook. Так, голосування відбудеться 15 та 22 листопада.

“Поки всі активно стежать за виборами в Америці, хочемо нагадати, що виборчий процес в Україні досі триває. Коли і де відбудеться повторне голосування? З інформації, яку ми отримали на сьогодні, повторне голосування уже призначили у 9-ти областях. Голосування відбудеться 15 та 22 листопада”, - йдеться у повідомленні.

За даними ЦВК, 15 листопада другий тур відбудеться у Луцьку (Волинська область), Краматорську (Донецька область), Кам'янець-Подільському (Хмельницька область) та Сумах.

Повторно голосуватимуть 22 листопада жителі Слов’янська (Донецька область), Дрогобича (Львівська область), Ужгорода (Закарпатська область), Броварів (Київська область), Полтави, Львова, Рівного.

Читайте також: ЦВК оголосила обраними понад сотню мерів і 9 тисяч депутатів місцевих рад

У неділю, 25 жовтня, в Україні відбулися місцеві вибори. Громадяни обирали депутатів обласних, районних, міських, сільських і селищних рад, а також міських, селищних і сільських голів у всіх 24 областях України.

За даними ЦВК, явка на виборах не перевищила 37%, це в півтора рази менше, ніж на місцевих виборах 2015 року.

Детальніше про те, хто, як і для чого бере владу в обласних центрах України 25 жовтня, читайте в передвиборному проекті ZN.UA "Країна по поличках" (українсько. та російською мовами).