UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стефанішина очолила Міністерство юстиції

Лише вчора Ольгу Стефанішину звільнили з поередньої посади.

Верховна Рада підтримала призначення Ольги Стефанішиної міністеркою юстиції. Таке рішення підтримали 253 народні депутати, повідомив народний депутат з "Голосу" Ярослав Железняк.

Ольга Стефанішина народилася в 1985 році, у неї 5-ий ранг державного службовця. У 2008 році закінчила Київський національний університет імені Тараса Шевченка, отримала кваліфікацію юриста-міжнародника, перекладача з англійської мови. У 2016 році Стефанішина стала випускницею Одеського національного економічного університету, де навчалась на спеціальності з фінансів і кредиту.

З березня по грудень 2017 року була директором урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів. У грудні 2017 року Стефанішину призначили гендиректором офісу.

Читайте також: Арахамія оприлюднив прізвища кандидатів на міністерські посади

У червні 2020 року Стефанішину призначили віцепрем’єр-міністеркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Цю посаду вона обіймала до 4 вересня 2024 року.

Загалом напередодні парламент крім Стефанішиної звільнив ще очільників трьох міністерств – Мін’юсту, Мінстратегпрому та Міндовкілля. Вчора також мала відбутися й відставка глави МЗС Дмитра Кулеби, якого на цій посаді, як і повідомляло ZN.UA, замінить Андрій Сибіга. Однак заступник голови ВРУ Олександр Корнієнко перед голосуванням оголосив перерву і зупинив розгляд питання. Парламентар з «Голосу» Ярослав Железняк зазначив, що «слуги народу» побоялися не назбирати голосів за відставку глави МЗС. Кулебу звільнили 5 вересня.