UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні Рада збереться на позачергове засідання для зміни календарного плану сесії

За даними ZN.UA, парламент може піти на тритижневий карантин.

Верховна Рада 19 березня проведе позачергове засідання, повідомив спікер парламенту Дмитро Разумков. За його словами, під час позачергового засідання народні депутати внесуть зміни до календарного плану сесії.

Так, Разумков зазначив, що напередодні під час наради з головами парламентських фракцій і груп народні депутати прийшли до консенсусу з приводу пленарного дня 19 березня. Зокрема, Рада працюватиме з 10:00 до 12:30 без перерви, потім віцеспікерка Олена Кондратюк зачитає депутатські запити.

"Після цього планується позачергове засідання щодо зміни календарного плану Верховної Ради України", - заявив Разумков на початку пленарного засідання в п'ятницю.

Виступаючи під час години запитань до уряду міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив про те, що під час позачергового засідання Рада розгляне проєкт закону №5247 “Про внесення зміни до статті 9-2 Закону України "Про лікарські засоби" щодо державної реєстрації вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів під зобов'язання”. Документ пропонує звільнити виробників вакцин/власників реєстраційних посвідчень від відповідальності за певні ризики, що можуть виникнути внаслідок застосування цих препаратів.

Як повідомляло ZN.UA, під час сьогоднішнього засідання парламент може розглянути питання про те, щоб піти на тритижневий карантин.

Читайте також: Позачергове засідання Ради: є кілька варіантів того, які питання необхідно розглянути

Нагадаємо, протягом попередньої четвертої сесії народні депутати кілька разів йшли на так званий карантин, під час якого працювали лише в комітетах. Причиною тому стала пандемія коронавірусу.

Вперше народні депутати пішли на карантин ще в березні минулого року, коли по всій Україні ввели локдаун у зв’язку з поширенням COVID-19. Тоді за даними КВУ, парламентарі часто ігнорували онлайн-засідання комітетів. Зокрема, в онлайн режимі відбулося 29 засідань комітетів, під час яких, парламентарі були присутні 406 разів, відсутні – 68 разів. У середньому ігнорували такі засідання 17% народних депутатів.

Востаннє парламент працював у такому режим під час посилення карантинних обмежень, які діяли з 8 по 24 січня включно.