UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Слуга народу» проведе праймеріз серед п’яти кандидатів на посаду мера Києва

Кравчук зазначила, що фактично ці праймеріз тривають вже понад місяць: «хтось газети роздає, хтось борди вивішує, хтось дебати влаштовує».

На засіданні фракції «Слуга народу»  відбудуться праймеріз кандидатів для участі в виборах мера Києва. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на заступника глави фракції Євгенію Кравчука.

"Праймеріз саме для членів фракції, членів партії, ті, які оголошували офіційно. Їх зараз п'ять депутатів, які про це заявили", - сказала Кравчук журналістам.

За її словами, насправді ці праймеріз тривають вже більше місяця: «хтось газети роздає, хтось борди вивішує, хтось дебати влаштовує».

Сама Кравчук збирається підтримати кандидатуру Ірини Верещук, оскільки вважає, що жінки повинні йти в політику.

"Я вважаю, що вона зможе зібрати команду, в тому числі і жінок більше підтягти до Київради. І мені здається, що вона може бути дуже незручним опонентом для Кличка", - сказала депутат.

Читайте також: У Верховній Раді вирішили розділити повноваження мера Києва і голови КМДА

Нагадаємо, у праймеріз «Слуги народу» братимуть участь Микола Тищенко, Ірина Верещук, Олександр Дубінський, Олександр Качура та Дмитро Гурін.

Як повідомляло ZN.UA наприкінці червня, рейтинг потенційних кандидатів на посаду міського голови столиці з 29,2 відсотками очолює Віталій Кличко. Наступний за Кличком Андрій Пальчевський, відстаючи від лідера на 23,5 відсотка, незважаючи на масовану рекламну кампанію, на даний момент набирає всього 5,7 відсотка голосів киян.

У екс-очільника КМДА столиці часів Партії регіонів Олександра Попова - симпатіі 5,2 відсотків жителів столиці.

Детальніше про ситуацію в Києві, а також столичних політичних розкладах читайте в матеріалі Інни Ведернікової "Договір з тінню" ( частина перша і частина друга ) на ZN.UA.