UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шольц попередив Путіна про неминучі та негайні санкції в разі вторгення РФ в Україну

Канцлр Німеччинизазначив, що його візит до України та РФ має на меті забезпечити мир перед лицем дуже серйозної загрози.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, який в понеділок відвідає Київ, а наступного дня - Росію, попередив Владіміра Путіна про неминучі та негайні санкції, інформує "Укрінформ".

"Військова агресія проти України, яка ставить під загрозу її територіальну цілісність і суверенітет, призведе до жорстких реакцій і санкцій, які ми ретельно підготували і які ми можемо запровадити негайно разом з нашими союзниками в Європі та НАТО", - заявив Шольц.

За словами канцлера ФРН, обидва його візити мають на меті забезпечити мир перед лицем дуже серйозної загрози.

Читайте також: Україна хоче отримати від Німеччини підтримку вступу до ЄС та пакет допомоги на мільярд євро — посол Мельник

Минулого тижня Шольц відвідав Вашингтон, де на переговорах із президентом США основною темою була "єдина реакція на стримування загроз з боку Росії щодо України".

Про німецьке "червоне світло" на шляху України до НАТО, відновлення ядерного потенціалу та шанси реанімувати "Норманді" читайте в інтерв'ю Тетяни Силіної з послом України в Німеччині Андрієм Мельником "Україна не дозволить нікому — ані ворогам, ані нашим партнерам — викручувати собі руки"