UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль знову вніс до Ради подання про призначення Уруського віцепрем'єр-міністром

Документ зареєстрували сьогодні.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль знову вніс до Верховної Ради подання про призначення віцепрем'єра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості, йдеться на сайті парламенту. Глава парламенту, як і минулого разу, пропонує призначити на зазначену посаду Олега Уруського. 

Проект постанови №3842 зареєстрували в Раді 14 липня. 

У 2014 році Уруський обіймав посаду заступника гендиректора "Укроборонпрому". У наступному році кілька місяців він пробув главою космічного агентства. На початку двохтисячних у нього була висока посада, коли він був першим заступником голови Держкомісії у справах ОПК. 

Крім того, Уруський свого часу працював в Національному космічному агентстві та в Комісії з питань оборонно-промислового комплексу разом з колишнім секретарем РНБО Володимиром Горбуліним.  

Читайте також: Зеленський і Шмигаль презентували «слугам» кандидатів на голів НБУ, АМКУ та віцепрем'єра

Нагадаємо, 10 липня Шмигаль вже вносив подання на призначення Уруського на зазначену посаду. Однак, через кілька днів документ відкликали

Таке рішення Кабміну пов'язане з порушенням процедури внесення кандидатури, згідно з яким фракція повинна була обговорити кандидатуру віцепрем'єра і рекомендувати її Кабміну для внесення на розгляд Верховній Раді. Однак прем'єр-міністр Денис Шмигаль проігнорував цей момент і вніс кандидатуру Уруського безпосередньо без обговорення у фракції "Слуга народу". 

ЗМІ звинувачують його в роботі на росіян. Однак, як повідомив сам Уруський ZN.UA, група компаній «Прогресстех» була створена в Америці, а кінцевим їх бенефіціаром є колишній військовий Радянської Армії Володимир Кульчицький, який має посвідку на проживання в Україні.